Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις: Ποια κατηγορία γυναικών είναι ακόμα στην αναμονή

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις: Ποια κατηγορία γυναικών είναι ακόμα στην αναμονή

Εξελίσσεται το πρόγραμμα των δωρεάν μαστογραφιών, σε αναμονή είναι, όμως, οι γυναίκες άνω των 30 ετών για τις εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας - Ποιες έχουν λάβει παραπεμπτικό

giatros-gynaika
Πριν λίγες ημέρες πολλές Ελληνίδες άνω των 45 ετών είδαν sms στο κινητό τους που τους υπενθύμιζε τη διενέργεια μαστογραφίας ως προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού. Η μαστογραφία, μάλιστα, παρέχεται δωρεάν από το κράτος, το ίδιο και οι εξετάσεις που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση ευρημάτων. Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των γυναικών και το μήνυμα για την αξία της πρόληψης τον Οκτώβριο είναι επίκαιρο, μιας και είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, έως και τις 22 Σεπτεμβρίου εκτελέστηκαν 416.649 δωρεάν μαστογραφίες και 26.569 γυναίκες εντοπίστηκαν με ευρήματα, αρκετές σε πρώιμο στάδιο που αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως. Εάν αυτές οι χιλιάδες γυναίκες δεν εκμεταλλεύονταν τον δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας θα είχαν ενδεχομένως εξεταστεί αργότερα και τα ευρήματα θα ήταν σε στάδιο πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης