Νοσοκομειακά φάρμακα: Γιατί ξέφυγε η δαπάνη το 2023 – Κόκκινος συναγερμός στις εταιρείες για το clawback

Νοσοκομειακά φάρμακα: Γιατί ξέφυγε η δαπάνη το 2023 – Κόκκινος συναγερμός στις εταιρείες για το clawback

Στο 83% διαμορφώνεται το clawback του πρώτου εξαμήνου του 2023 για το νοσοκομειακό φάρμακο, δηλαδή το ποσοστό της δαπάνης που καλούνται να επιστρέψουν οι εταιρείες

farmaka
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εκπροσώπων των φαρμακευτικών εταιρειών για το clawback του 2023. Τα σημειώματα που έλαβε η φαρμακοβιομηχανία για το πρώτο εξάμηνο έκρυβαν μια δυσάρεστη έκπληξη. Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο «ρεκόρ», το clawback για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανέρχεται στο 83%, κάτι που σημαίνει ότι από το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία, όπως διαμορφώθηκε για το εν λόγω διάστημα, οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν το… θηριώδες 83%.

Οι Σύλλογοι που εκπροσωπούν τις εταιρείες που διακινούν στην Ελλάδα νοσοκομειακά φάρμακα, δηλαδή ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και το Pharma Innovation Forum (PIF) βρίσκονται από χθες σε διαρκείς διαβουλεύσεις προκειμένου να ορίσουν τις από εδώ και στο εξής κινήσεις τους. Όπως επισημαίνουν στο ygeiamou.gr εκπρόσωποι των εταιρειών, η κοινοποίηση των ποσών που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες στο εξωτερικό, στα κεντρικά των βιομηχανιών, είναι «το πλέον καταστροφικό μήνυμα για τη χώρα μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης