ClassiCon 2025: Η γιορτή της κλασικής ένδυσης στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων
Το Σαββατοκύριακο 1-2 Φεβρουαρίου, το απόλυτο event για τους λάτρεις του κλασικού ανδρικού στιλ
Το σημαντικότερο διήμερο για το διαχρονικό ανδρικό στιλ είναι και πάλι εδώ!
Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει, το Σαββατοκύριακο 1-2 Φεβρουαρίου, το γνωστό πλέον σε όλους, ClassiCon -ήτοι, τη μεγαλύτερη γιορτή της κλασικής ανδρικής ένδυσης, η οποία επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, φέρνοντας κοντά επαγγελματίες και λάτρεις της ποιότητας, της παράδοσης και του διαχρονικού στιλ.
Τι θα ανακαλύψετε στο ClassiCon
Με μια... βόλτα στο ClassiCon, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να:
- Γνωρίσουν από κοντά κορυφαίους τεχνίτες στο χειροποίητο κοστούμι, πουκάμισο και αξεσουάρ.
- Αγγίξουν εξαιρετικά υφάσματα όπως κασμίρι, λινό και μαλλί.
- Ανακαλύψουν μοναδικά vintage κομμάτια και να προσθέσουν αξεπέραστο χαρακτήρα στη γκαρνταρόμπα τους.
- Παρακολουθήσουν ειδικά workshops για τη φροντίδα του ρούχου, τους σωστούς δεσμούς γραβάτας και τις τεχνικές σιδερώματος.
- Απολαύσουν ένα παραδοσιακό ξύρισμα από την ομάδα του 1900 the Barber Shop.
Γιατί να επισκεφθείτε το ClassiCon
Είτε είστε γνώστης του κλασικού ανδρικού στιλ είτε κάνετε τα πρώτα σας βήματα, το ClassiCon είναι ο απόλυτος προορισμός. Εδώ, θα βρείτε το δικό σας προσωπικό στιλ, μακριά από τις παροδικές τάσεις και την εμπορευματοποιημένη μόδα. Είναι το σημείο συνάντησης για όσους επιλέγουν συνειδητά την ποιότητα, τη διαχρονικότητα και τη στήριξη της τοπικής χειροποίητης τέχνης.
Η ιδέα που οδήγησε στο ClassiCon
Κλείσιμο
Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια του monopeto.gr, του πρώτου ψηφιακού περιοδικού στην Ελλάδα για την ιστορία της κλασικής ανδρικής ένδυσης και τους δημιουργούς της. Ένα όραμα του ιδρυτή του, Γιώργου Αθανασόπουλου, για μια μεγάλη γιορτή, το οποίο υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Stalexpo.
Γιώργος Αθανασόπουλος
Το ClassiCon προτάσσει το μεράκι του τεχνίτη, τη μοναδικότητα του bespoke, τη διαχρονικότητα, τα φυσικά υλικά, την οικολογική διάσταση του χειροποίητου και του vintage. Δεν απευθύνεται, φυσικά, μόνο στους μυημένους. Απευθύνεται και σε όποιον αναζητά μια εναλλακτική απέναντι στη «γρήγορη» μόδα. Σε όποιον επιδιώκει να χτίσει το δικό του προσωπικό στιλ όχι σύμφωνα με τις «τάσεις», αλλά με τη στάση του απέναντι στη ζωή και το γούστο του. Στον άνδρα που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, που επιλέγει συνειδητά την καλύτερη ποιότητα, τις δίκαιες συνθήκες παραγωγής και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Info
Ημερομηνίες: 1-2 Φεβρουαρίου 2025
Τοποθεσία: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144 (Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία - Διαθέτει δωρεάν parking)
Ώρες λειτουργίας: 11:00-21:00
Είσοδος: 10€ (ισχύει για όλο το διήμερο)
Εισιτήρια: Διαθέσιμα online στο more.com και στην είσοδο της εκδήλωσης
Όσοι επισκέπτες το επιθυμούν, θ' απολαύσουν ένα παραδοσιακό ξύρισμα από την ομάδα του «1900 the Barber Shop», του Παναγιώτη Γρηγορίου.
Διαγωνισμός προπώλησης: Όσοι προμηθευτούν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά, μπαίνουν αυτομάτως στην κλήρωση με δώρο μια χειροποίητη ομπρέλα του διάσημου Ιταλού κατασκευαστή, Francesco Maglia, αξίας 360 € -μία προσφορά του Erika Ties.
Ο υπερσύγχρονος στόλος της Superfast Ferries μας προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με προνομιακή έκπτωση για όλο το 2025 – Πώς να την αποκτήσουμε.
Η Bayer Ελλάς, με σταθερή δέσμευση στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα, αποδεικνύει έμπρακτα πως ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο δίκαιος και πιο φωτεινός