Η σημασία του σταφυλιού για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση
08.05.2014
07:43
Σε πρόσφατη μελέτη αναφέρεται ότι το βόριο, θρεπτικό στοιχείο που βρίσκεται στο σταφύλι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας έτσι την οστεοπόρωση
Το σταφύλι είναι ουσιώδες για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση διότι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας την οστεοπόρωση, τα οποία είναι απαραίτητα στο μεταβολισμό του ασβεστίου.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο Life2day ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜScΕπιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Αναλυτικότερα , σε πρόσφατη μελέτη αναφέρεται ότι το βόριο, θρεπτικό στοιχείο που βρίσκεται στο σταφύλι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας έτσι την οστεοπόρωση, αφού τα οιστρογόνα είναι απαραίτητα στο μεταβολισμό του ασβεστίου. Αν και τα σταφύλια είναι στην εποχή τους στην εκπνοή του καλοκαιριού, συγκαταλέγονται στα καλοκαιρινά φρούτα. Τα σταφύλια αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και C. Τα κόκκινα σταφύλια κυρίως είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή). Η καλύτερη εποχή για τα σταφύλια είναι ο Σεπτέμβριος.
Διαβάστε περισσότερα στο life2day.gr
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο Life2day ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜScΕπιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Αναλυτικότερα , σε πρόσφατη μελέτη αναφέρεται ότι το βόριο, θρεπτικό στοιχείο που βρίσκεται στο σταφύλι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας έτσι την οστεοπόρωση, αφού τα οιστρογόνα είναι απαραίτητα στο μεταβολισμό του ασβεστίου. Αν και τα σταφύλια είναι στην εποχή τους στην εκπνοή του καλοκαιριού, συγκαταλέγονται στα καλοκαιρινά φρούτα. Τα σταφύλια αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και C. Τα κόκκινα σταφύλια κυρίως είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή). Η καλύτερη εποχή για τα σταφύλια είναι ο Σεπτέμβριος.
Διαβάστε περισσότερα στο life2day.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr