Βερολίνο: Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου «πολεμάει» την ακμή

«Δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα. Η ακμή μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί σε ποσοστό 100%» υπογραμμίζει ο Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης

Μία νέα θεραπεία προστέθηκε στη φαρέτρα των δερματολόγων για την αντιμετώπιση της ακμής, της πιο κοινής δερματολογικής νόσου που ταλαιπωρεί τους εφήβους και τους νέους. Πρόκειται, μάλιστα, για  μια θεραπεία που φέρει σφραγίδα ελληνική, καθώς η ανάπτυξή της πιστώνεται στον καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Freie Universität του Βερολίνου, διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής και του Ανοσολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου του Dessau και επικεφαλής Κλινικών Ερευνών του εργαστηρίου Βιογεροντολογίας, Δερματοφαρμακολογίας, Δερματοενδοκρινολογίας, Δρ. Χρήστο Ζουμπούλη.
 
«Δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα. Η ακμή μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί σε ποσοστό 100%, αρκεί να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση από το δερματολόγο, ο οποίος διαθέτει πλέον σύγχρονα ισχυρά όπλα που στοχεύουν με βιολογικό τρόπο στην αιτία της δημιουργίας της ακμής» ανέφερε ο Δρ Ζουμπούλης,  στο πλαίσιο πρόσφατης ημερίδας με θέμα «Οι εξελίξεις στην ακμή» που διοργάνωσε η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία στην Αθήνα.
 
«Η ακμή είναι η πιο συχνή νόσος και οι γνώσεις που είχαμε μέχρι πρόσφατα ήταν πεπαλαιωμένες», είπε ο Δρ Ζουμπούλης, προσθέτοντας ότι «σήμερα γνωρίζουμε όμως πως δεν προκαλείται από βακτήρια - κάτι το οποίο πιστεύαμε στο παρελθόν. Είναι θέμα ποιότητας των λιπιδίων του δέρματος και γι’ αυτό τα προϊόντα αντιμετώπισης της ακμής στοχεύουν πια στη ρύθμιση των λιπιδίων του δέρματος με βιολογικό τρόπο, προκειμένου να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα το σμήγμα. Η ακμή μπορεί να προληφθεί και οι εκδηλώσεις της να είναι πολύ πιο ήπιες, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των εφήβων». Η θεραπεία η οποία δημιούργησε ο Δρ Ζουμπούλης προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής, επαναφέροντας με βιολογικό τρόπο το σμήγμα και τα λιπίδια στο επίπεδο του υγιούς δέρματος. Η εφαρμογή της θεραπείας δύο φορές ημερησίως για 57 ημέρες, έχει δείξει σημαντική μείωση στις φλεγμονώδεις βλάβες της ακμής στο 78% των ασθενών.
 
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Κατσάμπας αναφέρθηκε στη σημασία της συντήρησης της θεραπείας, καθώς όπως επισήμανε «δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα αλλά επειδή η ακμή παρουσιάζει υποτροπές, έχει μεγάλη σημασία η συντήρηση της θεραπείας για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr