Κίτρινες  vs πράσινες μπανάνες: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Η μπανάνα όσο ωριμάζει αποκτάει διαφορετική διατροφική αξία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι διαφέρουν οι πράσινες από τις κίτρινες μπανάνες; Και οι δύο είναι σούπερ υγιεινές για διαφορετικούς, όμως, λόγους. Κι όμως έχουν και θρεπτικές διαφορές πέρα από διαφορές στη γεύση και την εμφάνιση. Η μπανάνα όσο ωριμάζει αποκτάει διαφορετική διατροφική αξία και αυτό σημαίνει πως καλό είναι να έχετε και δύο είδη μπανάνας στη διατροφή σας.

Τα θετικά της πράσινης μπανάνας
υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και σε προβιοτικά βακτήρια
χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι σημαντικό και θετικό για κάποιον που έχει θέματα διαβήτη
υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει πως σε χορταίνει για πολύ περισσότερο

Τα αρνητικά της πράσινης μπανάνας
η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα καθώς είναι πιο δύσκολη η συγκεκριμένη μπανάνα στην πέψη έχει λιγότετα αντιοξειδωτικά



Διαβάστε περισσότερα στο keepup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr