Η συγκέντρωση ασβεστίου προκαλεί φλεγμονή;

Η συγκέντρωση ασβεστίου προκαλεί φλεγμονή;

Η ασβεστοποιός τενοντίτιδα είναι μια πάθηση των τενόντων και μυών του ώμου που μπορεί να προκληθεί από το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου

shoulder-pain
Η ασβεστοποιός τενοντίτιδα είναι μια πάθηση των τενόντων και μυών του ώμου. Η κατάσταση αυτή προκαλείται από το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου στους τένοντες (ιστός που συνδέει τους μυς στα οστά) του στροφικού πετάλου (ομάδα μυών που σταθεροποιεί τον ώμο).

Η συγκέντρωση ασβεστίου προκαλεί φλεγμονή των πέριξ ιστών και έντονο πόνο. Ο χώρος ανάμεσα στο στροφικό πέταλο και στο ακρώμιο (προς τα έξω οστικό άκρο της ωμοπλάτης) επίσης μειώνεται λόγω των εναποθέσεων ασβεστίου, επηρεάζοντας τη φυσιολογική λειτουργία του στροφικού πετάλου. Η συγκέντρωση ασβεστίου παρουσιάζεται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερα των 30 – 40 ετών, και είναι συνηθέστερη σε ασθενείς με διαβήτη.

Συμπτώματα

Κατά τη διάρκεια της εναπόθεσης ασβεστίου, μπορεί να αισθανθείτε από καθόλου έως ήπιο ή μέτριο πόνο. Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται πόνος όταν σηκώνετε το χέρι σας ή να χάσετε μέρος της κίνησης του ώμου σας λόγω δυσκαμψίας.

Επί εντόνου πόνου μπορεί να διαταραχθεί ο ύπνος σας. Τα ανωτέρω συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά των 3 σταδίων μέσω των οποίων η ασβεστοποιός τενοντίτιδα εξελίσσεται.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης