1η Μαρτίου: «Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου»

1η Μαρτίου: «Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου»

Θέλετε να προσεγγίσετε μία γυναίκα; Πείτε πόσο έξυπνη είναι

you-are-beautiful1
Κάνετε κομπλιμέντα στους άλλους; Αν όχι, σήμερα κάντε μία εξαίρεση.

Κάθε χρόνο, την 1η Μαρτίου, γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου». Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, οι ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα για να δουν τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι γυναίκες στα κολακευτικά σχόλια των ανδρών. Ιδού τα αποτελέσματα:

Έρευνα της ιστοσελίδας κοινωνικών γνωριμιών «LoveScout24» που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild» δείχνει ότι, μόνο, το 17% των γυναικών βλέπουν με «καλό μάτι» τα κολακευτικά σχόλια των εκπροσώπων του ισχυρού φύλου.

Το 3% θεωρεί την φιλοφρόνηση ως σεξουαλική παρενόχληση ενώ μία στις δύο γυναίκες πιστεύει ότι το κομπλιμέντο είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο με βάση το περιεχόμενό του. Για το 36% των γυναικών, σημασία έχουν τα «χείλη» από τα οποία θα ακουστούν τα κολακευτικά σχόλια.

Κλείσιμο
Η έρευνα πάντως δείχνει ότι, οι άνδρες που θέλουν να προσεγγίσουν μία γυναίκα, καλό θα είναι να επικεντρωθούν περισσότερο στις εσωτερικές τους αξίες και όχι στα σωματικά τους προσόντα.

Το καλύτερο κομπλιμέντο για το 16% των γυναικών είναι όταν οι άνδρες επαινούν την εξυπνάδα τους ενώ για το 15% των εκπροσώπων του ωραίου φύλου, όταν λένε καλά λόγια για το χιούμορ τους.

Μόνο το 12% των γυναικών ενθουσιάζεται όταν ένας άνδρας τους λέει: «Έχεις όμορφα μάτια».

Μία στις δέκα γυναίκες κολακεύεται όταν οι άνδρες τους λένε ότι μοιάζουν μικρότερες από την ηλικία τους.

Κι όταν οι άνδρες επαινούν τις καμπύλες τους, κολακεύεται μόνο το 6%. Το 8% των γυναικών αισθάνεται όμορφα όταν οι άνδρες λένε τα καλύτερα για τη μαγειρική τους.

Η «Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου» ξεκίνησε το 2003, στην Ολλανδία. Στόχος της είναι να αποτελέσει «την πιο καλοσυνάτη ημέρα του κόσμου». Για τους ειδικούς, τα κομπλιμέντα παρακινούν στον εργασιακό χώρο και την οικογένεια, κτίζουν την αυτοπεποίθηση και αποτελεί εγγύηση εμπιστοσύνης μεταξύ φίλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης