Κορυφαίος επιστήμονας για εξωσωματική γονιμοποίηση: Θα μεταβάλει την ανθρώπινη εξέλιξη

Κορυφαίος επιστήμονας για εξωσωματική γονιμοποίηση: Θα μεταβάλει την ανθρώπινη εξέλιξη

Κορυφαίος Νορβηγός επιστήμονας προειδοποιεί ότι με τη βοήθεια της εξωσωματικής τα ελαττωματικά γονίδια περνούν στις άλλες γενιές

Κορυφαίος επιστήμονας για εξωσωματική γονιμοποίηση: Θα μεταβάλει την ανθρώπινη εξέλιξη
Oι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα διαφοροποιήσουν την ανθρώπινη εξέλιξη επιτρέποντας σε όσους είναι ευεπίφοροι σε διάφορες νόσους, να αποκτήσουν απογόνους κάτι που η φύση θα είχε όμως αποτρέψει, επισημαίνει Νορβηγός ειδικός σε θέματα γονιμότητας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο καταξιωμένος καθηγητής, Χανς Νάνεβικ, υποστηρίζει ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές.

Ο επικεφαλής του τμήματος γονιμότητας του Νοσοκομείου Telemark στη Νορβηγία θα κρούσει τον κώδωνα στους συμμετέχοντες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα στη Βιέννη.

«Επιτρέποντας στα ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν φυσιολογικά, να αποκτήσουν μωρό μέσω της εξωσωματικής, θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί η ανθρώπινη εξέλιξη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του που θα εκφωνήσει στο συνέδριο.

Για τον κορυφαίο επιστήμονα σε θέματα γονιμότητας, με την πάροδο του χρόνου, ο άνθρωπος θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να φέρει στον κόσμο απογόνους.

Στο ευρωπαικό συνέδριο ο Νορβηγός επιστήμονας θα υπογραμμίσει ότι, τα μωρά που θα γεννηθούν με την βοήθεια της εξωσωματικής, θα μπορούσαν να γίνουν φορείς των ελαττωματικών γονιδίων που θεωρούνταν υπεύθυνα για την δυσκολία που είχαν οι γονείς στους στην τεκνοποίηση.

«Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν και ως ενήλικες θα προσπαθήσουν να αναπαραχθούν, τα ελαττωματικά γονίδια θα διαιωνίζονται με αποτέλεσμα και αυτοί να χρειαστούν «βοήθεια» για να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά.

Στην περίληψη της ομιλία τους, ο Νορβηγός καθηγητής Χάνεβικ θα υποστηρίξει επίσης ότι:
«Σύμφωνα με την αρχή της εξέλιξης, οι επόμενες γενιές θα προσαρμοστούν από γονιδιακής πλευράς σ' ένα περιβάλλον στο οποίο η αναπαραγωγή θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την παρέμβαση της τεχνολογίας»... Και καθώς θα γεννιούνται περισσότερα μωρά, οι αλλαγές στο DNA θα είναι αρκετές για να αλλάξουν το ανθρώπινο γονιδίωμα».

Κλείσιμο
Για τον καθηγητή Χάνεβικ, «Η εξωσωματική δεν είναι μόνο μια θεραπεία για την υπογονιμότητα , αλλά και μια τεχνολογική παρέμβαση στον κύκλο ζωής ενός ανθρώπου όπου η φύση προβάλλει ως η πιο ισχυρή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης