Eίναι το οικονομικό δίχτυ που μας προστατεύει από τις πλημμύρες και τις φωτιές αλλά και ένας σημαντικός σύμμαχος για την προσαρμογή μας στις νέες κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Έρευνα: Το κοτόπουλο ενοχοποιείται για πρώτη φορά για καρκίνο
Έρευνα: Το κοτόπουλο ενοχοποιείται για πρώτη φορά για καρκίνο
Ανησυχητικά πορίσματα στη μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης – Υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της κακοήθειας
Έκπληκτοι Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το λευκό κρέας σχετίζεται με την εκδήλωση κακοήθειας.
Όπως προειδοποιούν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα ανησυχητικά πορίσματα της μελέτης τους δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της κακοήθειας.
Για τους «Sunday Times», οι Βρετανοί καταναλώνουν ετησίως περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κοτόπουλα και τα πουλερικά θεωρούνται ευρέως ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του κόκκινου κρέατος.
Ωστόσο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση λευκού κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin, μιας μορφής καρκίνου του αίματος.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση κοτόπουλου σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 475.000 μεσήλικων Βρετανών από το 2006 έως το 2014.
Αναλύοντας τη διατροφή τους και τις ασθένειες που ανέπτυξαν, εντόπισαν συνολικά 23.000 χιλιάδες κρούσματα καρκίνου.
«Η κατανάλωση πουλερικών συνδέθηκε με τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και λεμφώματος μη Hodgkin», όπως επισημαίνει η μελέτη με τους συντάκτες της να υπογραμμίζουν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιδημιολογίας και της Κοινοτικής Υγείας», δεν έδειξε αν το λευκό κρέας εμπεριέχει κάτι καρκινογόνο ή εάν η μέθοδος μαγειρέματος ευθύνεται για την εκδήλωση κακοήθειας , όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Όπως προειδοποιούν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα ανησυχητικά πορίσματα της μελέτης τους δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της κακοήθειας.
Για τους «Sunday Times», οι Βρετανοί καταναλώνουν ετησίως περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κοτόπουλα και τα πουλερικά θεωρούνται ευρέως ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του κόκκινου κρέατος.
Ωστόσο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση λευκού κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin, μιας μορφής καρκίνου του αίματος.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση κοτόπουλου σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 475.000 μεσήλικων Βρετανών από το 2006 έως το 2014.
Αναλύοντας τη διατροφή τους και τις ασθένειες που ανέπτυξαν, εντόπισαν συνολικά 23.000 χιλιάδες κρούσματα καρκίνου.
«Η κατανάλωση πουλερικών συνδέθηκε με τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και λεμφώματος μη Hodgkin», όπως επισημαίνει η μελέτη με τους συντάκτες της να υπογραμμίζουν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιδημιολογίας και της Κοινοτικής Υγείας», δεν έδειξε αν το λευκό κρέας εμπεριέχει κάτι καρκινογόνο ή εάν η μέθοδος μαγειρέματος ευθύνεται για την εκδήλωση κακοήθειας , όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα