Φρικτά εγκλήματα που εξιχνιάστηκαν δεκαετίες αργότερα: Το τέρας του Ντένβερ και ο φονιάς που άλλαξε φύλο

Συγκλονιστικές υποθέσεις που παρέμειναν χρόνια στον φάκελο των «cold cases» μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι - Ο άνδρας που βίασε και σκότωσε στα 23 του και καταζητείται στα 80 του, ο «ιππέας του Ιλινόις», ο επί τέσσερις δεκαετίες «ανενόχλητος» δολοφόνος της Χρυσής Πολιτείας... 

Έτος 1963. Πενήντα επτά χρόνια πριν. Ένα 16χρονο κορίτσι, η Μάργκαρετ «Πέγκυ» Μπεκ βρίσκεται δολοφονημένη σε μία κατασκήνωση προσκόπων, στην κομητεία Τζέφερσον του Κολοράντο των ΗΠΑ. Λίγες ώρες μετά, το πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρει ότι «το θύμα είχε βιαστεί» ενώ οι δικοί της κάνουν έκκληση στις Αρχές να συλλάβει «όσο το δυνατόν γρηγορότερα το κτήνος που στέρησε τη ζωή της». Μάταια. Κανείς δεν γνωρίζει κάτι, κανένα σημάδι δεν είναι αρκετό ώστε να οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου. Σήμερα, 57 χρόνια μετά, η αστυνομία αναζητά τον 80χρονο Τζέιμς Ρέιμοντ Τέιλορ, ως ύποπτο διάπραξης βιασμού και δολοφονίας…

Cold Cases

Η εξιχνίαση της εν λόγω δολοφονίας θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει κάποιο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Cold Cases» (Ανεξιχνίαστες υποθέσεις) που γνώρισε μεγάλη επιτυχία επί επτά συναπτά έτη στις ΗΠΑ και αφορούσε τα έργα και τις ημέρες μιας ειδικής ομάδας ντεντέκτιβ η οποία ερευνούσε ανεξιχνίαστα εγκλήματα απονέμοντας δικαιοσύνη -μαζί και δικαίωση- χρόνια μετά την τέλεση τους. Η εξιχνίαση ωστόσο της δολοφονίας της Μάργκαρετ Μπεκ δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας αλλά μία πραγματικότητα που συνέβαλε, έστω και αργά, στη λύτρωση των συγγενών της.

Χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό που διατηρήθηκε από τη σκηνή του εγκλήματος, οι επιστήμονες κατάφεραν να καταγράψουν το DNA του υπόπτου το 2007 και ξανά το 2019. Αυτό το προφίλ DNA οδήγησε εν συνεχεία τους ντετέκτιβ που ασχολούνται με τις επονομαζόμενες «cold cases» (ανεξιχνίαστες υποθέσεις) σε μέλη της οικογένειας του, το DNA των οποίων διατηρείται σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων καταναλωτών, για να οδηγηθούν τελικά στον 80χρονο σήμερα Τζέιμς Ρέιμοντ Τέιλορ.

Η άτυχη Μάργκαρετ Πέγκι Μπεκ


Η εν λόγω εξιχνίαση θεωρείται σήμερα η παλαιότερη που έχει καταφέρει να εντοπίσει έναν ύποπτο μέσω DNA, με τον Μιτς Μορεσέι, πρώην Περιφερειακό Εισαγγελέα του Ντένβερ, ο οποίος εργάζεται για τη βάση γενετικών δεδομένων των ΗΠΑ (United Data Connect) να δηλώνει: «Πουθενά στον κόσμο δεν έχουν λύσει μια υπόθεση τόσο παλιά με την επιστήμη της γενετικής γενεαλογίας».

Αν και ο Τζέιμς Τέιλορ έχει αναγνωριστεί, δεν έχει ακόμη εντοπισθεί και δεν είναι γνωστό αν βρίσκεται καν εν ζωή. Οι τελευταίες ενδείξεις της ύπαρξής του εντοπίζονται σε μια επίσκεψη του στο Λας Βέγκας το 1976 ενώ στην ίδια πόλη «διαθέτει» μεγάλο ποινικό μητρώο αδικημάτων που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κατά την δεκαετία του 1960, όταν δηλαδή διεπράχθη η δολοφονία, ο Τζέιμς Τέιλορ ζούσε στο New Jersey, ήταν παντρεμένος και εργαζόταν ως επισκευαστής τηλεοράσεων. Εκτιμάται επίσης ότι ο Τέιλορ γνώριζε για τη κατασκήνωση των προσκόπων στο ράντσο επειδή είχε εγκαταστήσει τότε στην περιοχή μία κεραία, την οποία κατά την ημέρα της δολοφονίας είχε πάει να τεστάρει. Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται σήμερα ο Tέιλορ με τον Σερίφη της κομητείας του Τζέφερσον, Τζεφ Σρέιντερ να δηλώνει: «Τίποτα δεν θα μας προσέφερε μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να περάσουμε τις χειροπέδες στα χέρια του Τζέιμς Τέιλορ».

Η δολοφονία

Η 16χρονη Μάργκαρετ «Πέγκυ» Μπεκ ήταν ομαδάρχης στην κατασκήνωση στο Flying G Ranch Girl Scout Camp κοντά στο Deckers του Κολοράντο. Την τελευταία νύχτα της κατασκηνωτικής περιόδου, στις 18 Αυγούστου του 1963, η συγκάτοικός της, Κλαούντια Σράιντ, πήγε στο ιατρείο, αφήνοντας την να κοιμάται μόνη της στη σκηνή. Όταν η Κλαούντια επέστρεψε το επόμενο πρωί, βρήκε την Πέγκυ νεκρή μέσα στο sleeping bag της. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δεν βρέθηκαν αρχικά άμεσα σημάδια τραύματος και θεωρήθηκε ότι η Πέγκυ πέθανε από φυσικά αίτια. Τα υπάρχοντά της συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο σπίτι της από την συγκάτοικό της ενώ καθαρίστηκαν ο περιβάλλων χώρος και η σκηνή. Αφού οι κατασκηνωτές είχαν γυρίσει στο σπίτι τους, και σχεδόν 8 ώρες μετά την ανακάλυψη της Πέγκυ, η αστυνομία ειδοποιήθηκε και έφτασε στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το κορμάκι και το εσώρουχό της ήταν σχισμένα ενώ λίγες ώρες αργότερα, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι υπήρχαν σημάδια στο λαιμό της Μάργκαρετ καθώς και δέρμα κάτω από τα νύχια της και πως επρόκειτο για δολοφονία.

Η ιατροδικαστική έκθεση κατέληξε ότι η νεαρή κοπέλα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση και έπειτα στραγγαλίστηκε. Ο δολοφόνος της την άφησε στο sleeping bag της με ανεβασμένο το φερμουάρ. Παρόλο που η σκηνή της βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων από την επόμενη κοντινότερη σκηνή και υπήρχαν πολλοί κατασκηνωτές κοντά, κανείς δεν ανέφερε ότι άκουσε κάτι εκείνο το βράδυ. Λόγω της απομάκρυνσης των αντικειμένων της Μάργκαρετ και του καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αποδεικτικά στοιχεία, και ό, τι κι αν υπήρχε, ήταν πιθανότατα αλλοιωμένο. Κανένας ύποπτος δεν ταυτοποιήθηκε τη στιγμή της δολοφονίας και δεν υπήρχαν μάρτυρες. Η Πέγκυ ήταν η μεγαλύτερη από τέσσερις αδελφές. Οι τρεις αδερφές της είναι όλες ζωντανές με τον Σερίφη Σρέιντερ να αποκαλεί αυτήν την αναζήτηση δικαιοσύνης: «Οδυνηρή διαδικασία μετά από πολλά χρόνια πόνου και θλίψης…»

Ο Τζέιμς Ρέιμοντ Τέιλορ


Το τέρας του Ντένβερ και η ελευθερία των 32 ετών

Ο θάνατος με στραγγαλισμό της Πατρίτσια Μπέαρντ μέσα στο διαμέρισμά της το 1981 στο Ντένβερ αποτέλεσε την 100η δολοφονία που επιλύθηκε από την ομάδα του «Denver Cold Case Team» τον Ιούλιο του 2013.

Η 32χρονη τότε Μπέαρντ έπασχε από νοητική υστέρηση και είχε να δώσει κάποιο σημάδι ζωής αρκετές ημέρες. Βρέθηκε τελικά νεκρή, ημίγυμνη, στο κρεβάτι της. Στοιχεία DNA που είχαν συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος ανακαλύφθηκαν το 2011 (!), εισήχθησαν σε μια βάση δεδομένων και η ταυτοποίηση έγινε δύο χρόνια αργότερα. Η τελευταία, είχε ως αποτέλεσμα να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του 53χρονου Χέκτορ Μπενκόγιο Χινόγιος από την Πενσυλβάνια ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε την Μπέαρντ, αλλά τα στοιχεία του DNA έδειξαν ότι είχε έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της… τις επόμενες ώρες μετά το θάνατό της. Η γυναίκα του τον χαρακτήρισε βίαιο. Τελικά παράδεχθηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε δύο χρόνια αργότερα σε 48 χρόνια φυλάκιση.

Ο Χινόγιος σε νεαρή ηλικία
Ο Χινόγιος την εποχή της σύλληψής του


Το κτήνος που διέφευγε για 55 χρόνια

Πέρασαν πενήντα πέντε χρόνια αφότου η 7χρονη Μαρία Ρίντουλφ απήχθη από τους δρόμους του Συκαμόρ του Ιλινόις και βρέθηκε στραγγαλισμένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου (1957), έως τη στιγμή που ένας 72χρονος σεκιουριτάς, ο Τζακ ΜακΚάλοου, συνελήφθη για το έγκλημα. Ωστόσο, δεν ήταν ιατροδικαστικές αποδείξεις που οδήγησαν την αστυνομία να επανεξετάσει τον ΜακΚάλοου ως πιθανό ύποπτο, αλλά η ομολογία της μητέρας του στο νεκροκρέβατό της το 1994, η οποία εξομολογήθηκε ότι του είχε προσφέρει ψεύτικο άλλοθι. Το 2008, η ετεροθαλής αδελφή του ΜακΚάλοου έδωσε αυτές τις πληροφορίες στην αστυνομία. Ο ΜακΚάλοου ήταν ένας από τους περίπου 100 πιθανούς υπόπτους, αλλά φαινόταν να έχει ένα ακλόνητο άλλοθι κατά την ώρα της δολοφονίας. Η μητέρα του τον είχε υποστηρίξει, δίνοντάς του άλλοθι για το πού βρισκόταν τη συγκεκριμένη ώρα. Ωστόσο, με την ομολογία της , η αστυνομία επανερεύνησε τον ΜακΚάλοου, ο οποίος καταδικάστηκε το 2012 σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Τζακ ΜακΚάλοου και η 7χρονη Μαρία Ριντουλφ


Ερωμένη, δολοφόνος και ελεύθερη για 28 χρόνια…

Τον Μάιο του 1990, μια γυναίκα ντυμένη με κοστούμι κλόουν, κόκκινη μύτη, λευκό μέικ απ και πορτοκαλί περούκα, τρύπωσε στο σπίτι της συζύγου του εραστή της και την πυροβόλησε στο πρόσωπο. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό της και εξαφανίσθηκε. Κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Το 2018, η Σίλα Κιν Γουόρεν συνελήφθη, όταν οι ερευνητές συνέδεσαν το DNA της 54χρονης με τρίχες που είχαν βρεθεί στο όχημα διαφυγής. Μια πρώην υπάλληλος στο εστιατόριο της Γουόρεν είπε επίσης στους ανακριτές ότι ένα βράδυ που είχε μεθύσει ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγο ενός άνδρα με τον οποίο είχε σχέση, ενώ ήταν ντυμένη με κοστούμι κλόουν. Η Γουόρεν δηλώνει μέχρι σήμερα αθώα, ωστόσο κρατείται στη φυλακή χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση. «Μερικές φορές η δικαιοσύνη μπορεί να καθυστερήσει, αλλά τελικά φθάνει», δήλωσε ο εισαγγελέας Ντέιβ Άρονμπεργκ.


Η Σίλα Κιν Γουόρεν και το θύμα της


Η ντεντέκτιβ-δολοφόνος που συνελήφθη 27 χρόνια μετά

Το 1986, η Σέρι Ράσμουσεν βρέθηκε πυροβολημένη και χτυπημένη με ρόπαλο στο διαμέρισμα όπου ζούσε με τον σύζυγό της. Η αστυνομία υπέθεσε ότι δύο ληστές μπήκαν στο σπίτι και τη δολοφόνησαν. Η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη αλλά 27 χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε η πραγματική ιστορία. Η πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Στέφανι Λαζάρους, κρίθηκε ένοχη το 2012 για τη δολοφονία της Ράσμουσεν, αφού βρέθηκε να ταιριάζει το DNA στο σάλιο της με ένα δάγκωμα στο χέρι του θύματος. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η Λαζάρους ζήλευε διότι ο πρώην σύντροφός της είχε παντρευτεί τον Ράσμουσεν και αποφάσισε να εκδικηθεί. Δικάστηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε 27 χρόνια κάθειρξη.

Η Στέφανι Λαζάρους


Ο «ιππέας του Ιλινόις» γυρνούσε 40 χρόνια ελεύθερος

Για περίπου 40 χρόνια, η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον «ιππέα του Ιλινόις» που σκότωσε τρία νεαρά αγόρια μέσα σε έναν στάβλο. Το 1955, ο άντρας πήρε τον Ρόμπερτ Πίτερσον, τον Τζον Σέσλερ και τον Άντον Σέσλερ Τζούνιορ, όταν έκαναν ωτοστόπ μετά από μια μέρα σινεμά και μπόουλινγκ. Εν συνεχεία οδήγησε τα αγόρια στο στάβλο του, κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον ένα από αυτά, τα σκότωσε και πέταξε τα πτώματά τους σε χαντάκι μέσα σε προστατευόμενο δρυμό…

Οι ερευνητές ανέκριναν ένα τεράστιο αριθμό ατόμων, συγκεκριμένα 43.740 , αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον δολοφόνο. Το 1994, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της κληρονόμου Έλεν Βορίς Μπραντς, αρκετά άτομα, όπως φάνηκε, ενέπλεξαν τον 61χρονο Κένεθ Χάνσεν στην εξαφάνιση των αγοριών. Συνέληφθη τελικά το 1985 με την κατηγορία του εμπρησμού για μια φωτιά του 1972 και λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, του ασκήθηκε δίωξη για τις δολοφονίες και των τριών αγοριών. Καταδικάστηκε τον επόμενο χρόνο και του επιβλήθηκε φυλάκιση 200 ετών. Πέθανε το 2007.

Ο «ιππέας του Ιλινόις» Κένεθ Χάνσεν


Η τσίχλα που «κάρφωσε» τον δολοφόνο 35 χρόνια μετά

Ένα κομμάτι τσίχλας οδήγησε στη σύλληψη του Όσμοντ Μπελ, ενός άνδρα που δολοφόνησε τη σύντροφό του το 1981. Η Νόβα Γουέλς δολοφονήθηκε στο σπίτι της στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 1981 και το σώμα της βρέθηκε μέσα σε μία ντουλάπα. Για 35 χρόνια, οι ερευνητές δε μπορούσαν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Στη συνέχεια, κατάφεραν να ταιριάξουν το DNA στην τσίχλα, που συγκρατούσε την κλειδαριά της ντουλάπας (!), με τον Μπελ, πρώην σύντροφο της Γουέλς. Αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας στη σχέση τους και πως η δολοφονία ήταν προφανώς αντίποινα όταν η Γουέλς ξεκίνησε μια καινούργια σχέση. Ο Μπελ κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση. Μετά την καταδίκη του, η μητέρα της Γουέλς, Λόρνα είπε ότι η κόρη της «θα μπορούσε πλέον να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο Όσμοντ Μπελ και το θύμα του


Ο επί τέσσερις δεκαετίες «ανενόχλητος» δολοφόνος της Χρυσής Πολιτείας

Τη δεκαετία του 70 και του 80, ο «Δολοφόνος της Χρυσής Πολιτείας» (“Golden State Killer”) τρομοκρατούσε τους κατοίκους της Καλιφόρνια. Εισέβαλε σε σπίτια, δολοφόνησε 13 άτομα και βίασε πάνω από 50 γυναίκες. Μετά, χλεύαζε τα θύματά του με τρομακτικές τηλεφωνικές κλήσεις και απειλές. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ο κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής κατάφερνε να αποφεύγει τη σύλληψη. Στη συνέχεια, τον περασμένο Απρίλιο, ο 72χρονος πρώην αστυνομικός Τζέιμς Ντι Αντζελο συνελήφθη για τα δεκάδες παλαιά εγκλήματα. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τον βασικό ύποπτο, αντιστοιχίζοντας το DNA της σκηνής του εγκλήματος με το διαδικτυακό γενετικό προφίλ ενός από τους συγγενείς του.

Ο Ντι Άντζελο είχε καταταγεί στους Πεζοναύτες στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ενώ αργότερα εργάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Όμπερν από το 1976 ως το 1979 οπότε αποπέμφθηκε για μια κλοπή που διέπραξε σε κατάστημα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, βγήκε στη σύνταξη πέρυσι αφού εργάστηκε από το 1989 ως μηχανικός σε μια αποθήκη αλυσίδας τροφίμων, ενώ εμφανίζεται να παντρεύτηκε το 1973, αποκτώντας δύο παιδιά με τη σύζυγό του. Ο «Δολοφόνος της Χρυσής Πολιτείας» υπήρξε για σχεδόν 40 χρόνια ο νούμερο 1 στόχος των αμερικανικών διωκτικών αρχών. Η δολοφονική του μανία ξεκίνησε το 1976 και τελείωσε 10 χρόνια αργότερα, αφού είχε προλάβει να σπείρει τον τρόμο και την ανασφάλεια σε εκατομμύρια Καλιφορνέζους, που τον έβλεπαν να χτυπά ανενόχλητος, χωρίς να μπορεί κανείς να τον σταματήσει.

Ο Τζέιμς Ντι Άντζελο σε νεαρή ηλικία
Ο Τζέιμς Ντι Άντζελο στο δικαστήριο


Άλλαξε φύλο διαφεύγοντας επί 23 χρόνια

Οι ντετέκτιβ άσκησαν τρεις κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού εναντίον της 61χρονης Ντόνα Πέρι στα τέλη Οκτωβρίου 2013 για τη δολοφονία τριών εκδιδόμενων γυναικών το 1990 στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον, με 22άρι πιστόλι. Όλες δολοφονήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών και τα πτώματα ξεβράστηκαν σαν σκουπίδια κοντά στον ποταμό Σποκάν. Την εποχή των δολοφονιών από την Αστυνομία είχαν γίνει σκέψεις ότι οι θάνατοι και των τριών γυναικών, της 26χρονης Γιολάντα Σαπ, της 34χρονης Νίκι Λέβε και της 38χρονης Κάθλιν Μπρισμπουά συνδέονταν μεταξύ τους, ωστόσο η σύνδεση έγινε ξεκάθαρη 23 χρόνια μετά.

Η Ντόνα Πέρι που ήταν στην πραγματικότητα ο Ντάγκλας Πέρι το 1990, πριν από μια εγχείρηση αλλαγής φύλου το 2000, συνελήφθη το 2012 με ομοσπονδιακές κατηγορίες κατοχής παράνομων πυροβόλων όπλων. Η έρευνα για τους θανάτους των τριών γυναικών είχε ανοίξει ξανά το 2005 με στοιχεία DNA που υποβλήθηκαν το 2009 και στάλθηκαν μέσω ομοσπονδιακής βάσης δεδομένων. Αυτά τα στοιχεία, που σχετίζονται με τα τρία θύματα ταυτίζονταν με τον Πέρι. Άλλα στοιχεία, όπως γυναικεία εσώρουχα που φαινόταν παλιά, βρέθηκαν στην ντουλάπα του.

Τελικά, καταδικάστηκε για τρεις δολοφονίες πρώτου βαθμού. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως υπεβλήθη στην εγχείρηση αλλαγής φύλου για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε υποψία σε βάρος του για τους θανάτους: «Ευνούχισε τον εαυτό της όπως θα έκανε κάποιος σε ένα ζώο εκτροφής», δήλωσε η αναπληρωτής εισαγγελέας Σάρον Χέντλουντ στην τελική της αγόρευση. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Πέρι σκότωσε τις γυναίκες επειδή ζήλευε τη δυνατότητά τους να γεννούν παιδιά. Τα πτώματα βρέθηκαν είτε γυμνά είτε με εκτεθειμένα τα στήθη και τα γεννητικά τους όργανα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης παραδέχτηκαν ότι το DNA και ένα δακτυλικό αποτύπωμα του αντίχειρα συνέδεαν τον Πέρι με τα θύματα αλλά υποστήριξαν πως αυτό συνέβη επειδή ο Πέρι, ως άνδρας, ήταν εκείνο το διάστημα ο προαγωγός τους. Δεν πείστηκε κανείς…

Η Ντόνα Πέρι που σκότωσε όταν ήταν ακόμη... Ντάγκλας Πέρι



Ειδήσεις σήμερα:

Φοβούνται τον κορωνοϊό και δεν πάνε στα νοσοκομεία ούτε για τα σοβαρά περιστατικά

Λουκέτα σε επιχειρήσεις και πρόστιμο 150 ευρώ για όποιον δεν τηρεί τις οδηγίες για τη μάσκα

Η απίστευτη μάχη του Τζιμ Μπέλο που νόσησε με Covid-19 και έμεινε διασωληνωμένος 32 μέρες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr