Ινδία: 1.000 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία λόγω διαρροής αερίου - 9 νεκροί
Σε χημικό εργοστάσιο η διαρροή αερίου - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών οικισμών - Η LG Chem ανακοινώνει ότι η διαρροή αερίου στο εργοστάσιό της έχει τεθεί «υπό έλεγχο»
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε σε αυτό το στάδιο ότι πέντε άνθρωποι χάθηκαν. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι εισήχθησαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε κοντινό νοσοκομείο και στο σύνολό τους 200 ως 500 άνθρωποι δέχθηκαν φροντίδες», δήλωσε η Σουάρουπ Ράνι, μια αξιωματικός της αστυνομίας της Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές (νοτιοανατολικά).
Άλλος αξιωματικός της αστυνομίας μίλησε λίγη ώρα αργότερα για τουλάχιστον 9 νεκρούς και περίπου χίλιους ανθρώπους που χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.
#VizagGasLeak update 3 @NDRFHQ Spl chemical accident team continues search & evacuation work assisting local people & admin on site @PIBHomeAffairs @ndmaindia @vizagcitypolice @vizagcollector @HMOIndia @BhallaAjay26 pic.twitter.com/yKzxdHu3cV
— ѕαtчα prαdhαnसत्यनारायण प्रधान ସତ୍ଯ ପ୍ରଧାନ-DG NDRF (@satyaprad1) May 7, 2020
Το εργοστάσιο της LG Polymers βρίσκεται στα όρια της βιομηχανικής πόλης Βισαχαπάτναμ, όπου βρίσκεται επίσης ένα σημαντικό λιμάνι. Η μεγαλούπολη και τα προάστιά της έχουν συνολικό πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων από το σύνολο των 49 εκατομμυρίων του ομόσπονδου κράτους του Άντρα Πραντές.
Το αέριο «είχε αφεθεί εκεί λόγω των μέτρων περιορισμού» που εφαρμόζονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είπε η Ράνι. «Προκλήθηκε χημική αντίδραση και οι δεξαμενές υπερθερμάνθηκαν και το αέριο διέφυγε εξαιτίας αυτού», συνέχισε η ίδια αξιωματικός της αστυνομίας.
Several people, including children, were shifted to hospital following the gas leak at LG Polymers in #Visakhapatnam.
— The New Indian Express (@NewIndianXpress) May 7, 2020
Express video | G Satyanarayana.@xpressandhra #VizagGasLeak pic.twitter.com/xTz5dG1fhO
Στην Ινδία έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών από τα τέλη Μαρτίου για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Λάβαμε κλήση για βοήθεια από χωρικούς περί τις 03:30 σήμερα το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας). Είπαν ότι υπήρχε ένα αέριο στην ατμόσφαιρα», αφηγήθηκε η Ράνι.
«Σπεύσαμε επιτόπου αμέσως. Μύριζες κάποιο χημικό αέριο στην ατμόσφαιρα και δεν ήταν δυνατόν για κανέναν μας να μείνει εκεί για περισσότερο από μερικά λεπτά», περιέγραψε η αξιωματικός.
WATCH | "As of now, the gas leakage has stopped but a lot of people have been hospitalised and are in a semi-unconscious state. Many of them are facing breathing problems, skin irritation": SN Pradhan, DG, NDRF. #VizagGasLeak pic.twitter.com/EjehT8B0j9
— NDTV (@ndtv) May 7, 2020
Αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές αποφάσισαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών οικισμών. «Αναμένουμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα για την πλήρη εκκένωση», διευκρίνισε.
Φωτογραφίες που μεταφόρτωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Twitter εικονίζουν ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στην περιοχή. Η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια μπαταριών LG Chemical Ltd, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες για το συμβάν μέχρι στιγμής.
Heart-wrenching scenes from #VizagGasLeak.#LGPolymers #Visakhapatnam@xpressandhra pic.twitter.com/GQNaWhYjz2
— The New Indian Express (@NewIndianXpress) May 7, 2020
Τον Δεκέμβριο του 1984, η Ινδία έγινε θέατρο ενός από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία, όταν 40 τόνοι χημικού αερίου διέφυγαν στην ατμόσφαιρα από εργοστάσιο εντομοκτόνων στην πόλη Μποπάλ (κεντρικά).
Περίπου 3.400 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μερικές ημέρες εξαιτίας της διαρροής, ειδικά στις παραγκουπόλεις γύρω από το εργοστάσιο της αμερικανικής βιομηχανίας Union Carbide. Χιλιάδες άλλοι υπέκυψαν τα χρόνια που ακολούθησαν.
Η LG Chem ανακοινώνει ότι η διαρροή αερίου στο εργοστάσιό της έχει τεθεί «υπό έλεγχο»
Η διαρροή χημικού αερίου σε εργοστάσιο της LG Polymers στην Ινδία έχει τεθεί υπό έλεγχο και τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος καθώς και η έκταση της ζημιάς ερευνώνται, ανακοίνωσε η LG Chem, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση.
Η LG Chem ανέφερε ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι θα παρασχεθούν φροντίδες στα θύματα το ταχύτερο δυνατό. Σημείωσε πως το αέριο το οποίο εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα προκαλεί ναυτία και ζαλάδα σε όποιον το εισπνέει.
Ειδήσεις σήμερα:
Στο επιχειρηματικό παρελθόν ψάχνουν απαντήσεις για την αυτοκτονία του δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Μπόσοφ
Σε όλη την Ευρώπη τα «πλοκάμια» της η ΜΙΤ για τους «εχθρούς» του Ερντογάν
Μεγαλώνει η λίστα θανάτου από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 73.000
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr