Ντιντιέ Ραούλ: Έγραψε βιβλίο για τον κορωνοϊό μέσα σε... ένα μήνα

Το βιβλίο του αμφιλεγόμενου διάσημου Γάλλου καθηγητή Ιατρικής εκδόθηκε στις 27 Μαρτίου και είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις στη χώρα του - Μέσα σε 90 σελίδες ο συγγραφέας αναφέρεται στις πιο πρόσφατες επιδημίες που έπληξαν τον πλανήτη

Άγνωστος στο ευρύ κοινό της Γαλλίας μέχρι πριν δύο μήνες, ο Ντιντιέ Ραούλ, Καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, έγινε ξαφνικά γνωστός και δίχασε τον πλανήτη, όταν μίλησε για θεραπεία της νόσου Covid - 19 βασισμένη στην υδροξυχλωροκίνη.

Στις 27 Μαρτίου, μέσα στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης με την Γαλλία να πλήττεται από τον κορωνοϊό και την κυβέρνηση Μακρόν να έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ντιντιέ Ραούλ με τίτλο «Épidémies: vrais dangers et fausses alertes» (Επιδημίες: Πραγματικοί κίνδυνοι και ψευδείς συναγερμοί) από τις εκδόσεις Michel Lafon.

Στην περίληψη του βιβλίου αναφέρεται πως ο συγγραφέας μέσα σε 90 σελίδες μιλά για την ιστορία των πιο πρόσφατων επιδημιών αρχίζοντας από τη γρίπη των πτηνών και φθάνει μέχρι τη νόσο Covid-19, χωρίς να παραλείψει τους ιούς Έμπολα και Ζίκα και τους κορωνοϊούς SARS και MERS.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, το βιβλίο του καθηγητή Ντιντιέ βρίσκεται στη 17η θέση στη λίστα των 20 πρώτων σε πωλήσεις βιβλίων στη Γαλλία. Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Le Parisien η Έλσα Λαφόν, διευθύντρια του εκδοτικού οίκου, ο Ραούλ Ντιντιέ έγραψε το βιβλίο μέσα σε ένα μήνα! Αυτό δεν είναι το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα του Γάλλου καθηγητή, ο οποίος έχει γράψει και άλλα βιβλία με ιατρικό περιεχόμενο, μεταξύ των οποίων είναι: Arrêtons d'avoir peur, La vérité sur les vaccins, Votre santé και Dépasser Darwin.

Η γαλλική εφημερίδα le Figaro αναφέρει πως, σύμφωνα με δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, η υδροξυχλωροκίνη, το παράγωγο της χλωροκίνης, που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Ντιντιέ για να θεραπεύσει ασθενείς με κορωνοϊό, δεν είναι αποτελεσματική, ούτε σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα, αλλά, ούτε και σε ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα της νόσου Covid - 19.

Στις 12 Μαΐου ο Γάλλος καθηγητής Ιατρικής βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο κριτικής από τον γαλλικό Τύπο, όταν δήλωσε πως η νόσος Covid-19 βρίσκεται σε «πορεία εξαφάνισης»  στη Μασσαλία, την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει πως χρειάζεται επαγρύπνηση για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της νόσου το φθινόπωρο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνια η επιτυχία της Ελλάδας στην εποχή του κορωνοϊού γράφουν οι Financial Times - Το αποκαλυπτικό διάγραμμα

Καιρός: Καύσωνας για... «Γκίνες» στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες-ρεκόρ για το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: Πόσοι πρέπει να αποκτήσουν ανοσία για να ελεγχθεί η πανδημία; - Οι ειδικοί απαντούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr