Κορωνοϊός: Αμερικανοί ερευνητές σχεδιάζουν εμφυτεύσιμο βιοτσίπ που θα ανιχνεύει τον ιό

Κορωνοϊός: Αμερικανοί ερευνητές σχεδιάζουν εμφυτεύσιμο βιοτσίπ που θα ανιχνεύει τον ιό

Αναμένεται  να είναι έτοιμο το 2021

Κορωνοϊός: Αμερικανοί ερευνητές σχεδιάζουν εμφυτεύσιμο βιοτσίπ που θα ανιχνεύει τον ιό
Εμφυτεύσιμο βιοτσίπ που θα ανιχνεύει τη νόσο Covid-19 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το 2021, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανυπομονεί να διαθέσει ευρέως το πρώτο εμβόλιο για τη νόσο Covid-19, ένας πρώην συνταξιούχος καθηγητής του Χάρβαρντ είχε την ιδέα να τελειοποιήσει το πρώτο τσιπ που θα τοποθετείται υποδόρια και θα μπορεί να κάνει διάγνωση της νόσου. Και μάλιστα η ιδέα του βρήκε ανταπόκριση στην κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.

Ο Καναδός ερευνητής αιφνιδιάζει την επιστημονική κοινότητα και την κοινή γνώμη αναπτύσσοντας ένα τσιπ με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας.

Για την έρευνα και ανάπτυξή του έχουν επιστρατευτεί οι ακόλουθοι αμερικανικοί οργανισμοί: Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) και η Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

Η επαναστατική ανακάλυψη του Καναδού επιστήμονα Ντέρεκ Ρόσι θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο συνταξιούχος καθηγητής του Χάρβαρντ ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «National Post» ότι βρήκε έναν τρόπο να «επαναπρογραμματίσει» τα μόρια που είναι φορείς γενετικών οδηγιών για την ανάπτυξη των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτά τα μόρια ονομάζονται «αγγελιοφόροι RNA ή mRNA». Πρόκειται για το RNA που μεταφέρει τη γενετική πληροφορία από το DNA (γενετικό υλικό) στα σημεία των ριβοσωμάτων για την πρωτεινοσύνθεση των κυττάρων.

Η νανοτεχνολογία της υδρογέλης, ως υλικό, μοιάζει με φακούς επαφής και απαιτεί έναν ειδικό μηχάνημα για να γίνεται η έγχυσή της υποδόρια. Μπορεί να μεταδώσει ψηφιακά σήματα με βάση το φως μέσω ασύρματου δικτύου όπως το 5G.

«Η πραγματικά σημαντική ανακάλυψη εδώ είναι ότι θα μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το mRNA, και αν το στείλετε στα κύτταρα τότε θα μπορείτε να κάνετε το mRNA να παράξει οποιαδήποτε πρωτεΐνη στα κύτταρα, και αυτό είναι το μεγάλο κατόρθωμα», επισημαίνει ο Καναδός ερευνητής.

Το 2014, το Γραφείο Βιολογικών Τεχνολογιών της DARPA ξεκίνησε το πρόγραμμα «In Vivo Nanoplatforms» (IVN), το οποίο ερευνά τις εμφυτεύσιμες νανοτεχνολογίες και το οποίο οδήγησε στην ανάπτυξη της «υδρογέλης».

Κλείσιμο
Η τεχνολογία της υδρογέλης που αναπτύχθηκε από την DARPA, αναμένεται να λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έως τις αρχές του 2021, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός ιστότοπος «mintpressnews».

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκια κοτόπουλου από την αγορά

Πάνω από 3.300 νέα κρούσματα στο Ιράν - Η μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές Ιουνίου


ΠΑΟΚ: Καθηλωμένη η αποστολή λόγω μηχανικής βλάβης του αεροπλάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης