Λευκορωσία: Νέες συλλήψεις στο Μινσκ στις κινητοποιήσεις κατά του Λουκασένκο

Εκατοντάδες άνθρωποι μετείχαν στην πορεία φωνάζοντας «ντροπή» - Η κατάσταση στη Λευκορωσία έγινε ακόμη πιο εκρηκτική μετά την αιφνίδια ορκωμοσία του Λουκασένκο

Στους δρόμους βρέθηκαν για άλλη μια φορά εκατοντάδες γυναίκες, φωνάζοντας «ντροπή» προς τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, που ορκίστηκε αιφνιδιαστικά για άλλη μια προεδρική θητεία.

Καθώς οι συμμετέχοντες συγκεντρωνόταν στο Μινσκ, τα βαν της αστυνομίας είχαν πάρει θέση στους δρόμους.

Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna, τουλάχιστον 10 άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν διακρίνονται γυναίκες που τις τραβούν από τα χέρια και τα πόδια για να τις οδηγήσουν στα αστυνομικά βαν.



Διαδηλώσεις οργανώνονται σχεδόν καθημερινά στη Λευκορωσία μετά την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Αυγούστου, την οποία ο Λουκασένκο υποστηρίζει ότι κέρδισε με ποσοστό άνω του 80% των ψήφων, έναν ισχυρισμό που απορρίπτουν πολλές δυτικές δυνάμεις και οι διαδηλωτές.

Το ήδη τεταμένο κλίμα επιδεινώθηκε αφότου ο Λουκασένκο ορκίστηκε σε μια απρόσμενη τελετή ορκωμοσίας αυτήν την εβδομάδα, μια κίνηση που εξόργισε τους διαδηλωτές.



Οι διαδηλωτές λένε ότι οι κινητοποιήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου θα είναι «μια εορταστική γενική πρόβα για μια αρμόζουσα ορκωμοσία από τον λαό».

«Αφήστε μας να σας δείξουμε ποιος είναι ο πραγματικός πρόεδρος».

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά τώρα στον Καρέα

Κορωνοϊός: Αυτά είναι όλα τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική

Κακοκαιρία: Σε Ναύπακτο, Αγρίνιο και Κέρκυρα οι μεγαλύτερες καταστροφές - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr