Κορωνοϊός - Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός - Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε όλη τη χώρα

Στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων, των μπαρ και των εστιατορίων

konte_italia
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το κυβερνητικό διάταγμα το οποίο περιέχει νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο την μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Κόντε αναμένεται να παρουσιάσει τα διάφορα μέτρα στους Ιταλούς αργότερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

Η τηλεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό. Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις. Μεταξύ άλλων, στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων, των μπαρ και των εστιατορίων. 

Η έγκριση, όμως, του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι, «ουσιαστικά, τους αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητές τους».

Κλείσιμο
Η Ιταλία βρίσκεται ξανά σε κατάσταση συναγερμρού, καθώς οι 353 νεκροί λόγω κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες είναι οι περισσότεροι που έχουν καταγραφεί σε ημερήσια βάση από τον Μάιο. 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες προσευχές στο τζαμί της Αθήνας

Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Βίντεο-σοκ: Φάλαινα «κατάπιε» δύο γυναίκες που έκαναν καγιάκ στην Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης