Ρωσία: Σχεδόν κατά 400.000 μειώθηκε ο πληθυσμός σε εννέα μήνες

Οι θάνατοι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 28,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019

Ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε μέσα σε διάστημα εννέα μηνών, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο κατά 387 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) η οποία παράλληλα κατέγραψε αύξηση θανάτων τον Σεπτέμβριο κατά 28,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην Ρωσία καταγράφηκαν 170.717 θάνατοι τον Σεπτέμβριο μήνα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 28,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat)

Στους θανάτους αυτούς περιλαμβάνονται επίσημα και οι 9.798 θάνατοι που σχετίζονται με πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Από τους θανάτους αυτούς, για τις 5.199 περιπτώσεις, ο κορωνοϊός ήταν η βασική αιτία θανάτου, σύμφωνα με την Rostat.

Παράλληλα η Rostat κατέγραψε για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους αύξηση των γεννήσεων τον μήνα Σεπτέμβριο, καθώς γεννήθηκαν 130.400 παιδιά, που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση της τάξεως του 7,5% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο του 2019.


Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Πιστώνονται €234,2 εκατ. σε επιπλέον 5.152 δικαιούχους

Η Αυστρία βάζει «λουκέτο» σε ριζοσπαστικά τζαμιά στη Βιέννη

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Πρεμιέρα σε άδεια αίθουσα αλλά με πολλούς online θεατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr