Οι όποιες κυρώσειςτης Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίαςδεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη χώρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο πριν από την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε: «Οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία».
Ο Τούρκος πρόεδρος, ωστόσο, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό,Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον και κατηγόρησε ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο.
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κωστίδης στην Καθημερινή, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του κυρίου Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας [και] δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα».
Στη ίδια συνέντευξη ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσα δικαιώματα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως θα κάνουμε και με τη βόρεια Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στα ζητήματα αυτά. Όμως αν η Ελλάδα ως γείτονας συμπεριφερθεί έντιμα θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι».
Με κάθε συλλογή, με κάθε κομμάτι, με κάθε πρωτοβουλία, η H&M αλλάζει το παρόν και το μέλλον της μόδας, σταθερά, αποφασιστικά και εμπνευσμένα, εδώ και 78 χρόνια.
Με τη νέα της πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει για δύο ώρες ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον αγορών, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Με ανάμεικτες αντιδράσεις έγιναν δεκτά τα δύο νέα σχέδια δράσης της Κομισιόν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.