Ιταλία: 7.351 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες και 258 θάνατοι σε 24 ώρες

Ιταλία: 7.351 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες και 258 θάνατοι σε 24 ώρες

Η επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων πρόληψης και των διαφόρων περιορισμών, με στόχο να ελεγχθούν αποτελεσματικότερα οι μολύνσεις

italy_road
Στην Ιταλία καταγράφηκαν 7.351 κρούσματα κορονωϊού και 258 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 179.278 διαγνωστικά τεστ, το 4,1% των οποίων ήταν θετικό στον ιό Sars-CoV-2. Χθες, Κυριακή, τα περιστατικά ήταν 11.068, με 221 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας νοσηλεύονται σήμερα τέσσερις περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες Κυριακή, και 66 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Στο μεταξύ, η επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων πρόληψης και των διαφόρων περιορισμών, με στόχο να ελεγχθούν αποτελεσματικότερα οι μολύνσεις, λόγω και του όλο και συχνότερου εντοπισμού της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, στην Ιταλία.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων, τέλος, δεν ενέκρινε το αίτημα δύο ιταλικών περιφερειών (Βένετο και Πεδεμόντιο) να μπορέσουν να προχωρήσουν αυτόνομα, στην αγορά εμβολίων κατά της Covid -19 και κατέστησε σαφές ότι τις προμήθειες πρέπει να συνεχίσει να εγγυάται - σε κεντρικό επίπεδο - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Βανδάλισαν το γκράφιτι με τη μορφή του Καραϊσκάκη στο Φάληρο

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης