Αλ κάϊντα: «Δεν δολοφονήσαμε εμείς την Μπούτο. Δεν σκοτώνουμε γυναίκες»

Αλ κάϊντα: «Δεν δολοφονήσαμε εμείς την Μπούτο. Δεν σκοτώνουμε γυναίκες»

Ποιος σκότωσε τη Μπεναζίρ Μπούτο και πως; Κρύβεται η Αλ Κάιντα πίσω από την δολοφονία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης ή όχι; Ποιος κρύβεται πίσω από τον άδικο θάνατο της; Η πακιστανική κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες στην τρομοκρατική οργάνωση και τους ταλιμπάν, ενώ αποδίδει τον θάνατό της όχι από σφαίρα όπως αρχικά υποστήριζαν, αλλά από βίαιο χτύπημα στο κεφάλι της έπειτα από πτώση της. Το θρίλερ γύρω από την δολοφονία της δεν έχει τέλος όπως και οι αντιφάσεις γύρω από αυτήν. Από τη μία Ο φ

Αλ κάϊντα: «Δεν δολοφονήσαμε εμείς την Μπούτο. Δεν σκοτώνουμε γυναίκες»

Ποιος σκότωσε τη Μπεναζίρ Μπούτο και πως; Κρύβεται η Αλ Κάιντα πίσω από την δολοφονία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης ή όχι; Ποιος κρύβεται πίσω από τον άδικο θάνατο της; Η πακιστανική κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες στην τρομοκρατική οργάνωση και τους ταλιμπάν, ενώ αποδίδει τον θάνατό της όχι από σφαίρα όπως αρχικά υποστήριζαν, αλλά από βίαιο χτύπημα στο κεφάλι της έπειτα από πτώση της. Το θρίλερ γύρω από την δολοφονία της δεν έχει τέλος όπως και οι αντιφάσεις γύρω από αυτήν. Από τη μία Ο φερόμενος ως ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού της χώρας και επικαλείται «συνομωσία της κυβέρνησης, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν». Ωστόσο κατά την επιστροφή της Μπούτο στη χώρα είχε απειλήσει πως θα την σκοτώσει.
Από την άλλη ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Πακιστάν Χάτζι Ομάρ είχε απειλήσει και εκείνος με τη σειρά του ότι θα την δολοφονήσει. Τέλος ο πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ… σύμφωνα με αναλυτές μπορεί να μην διέταξε την δολοφονία της, ωστόσο πολλά είναι τα στελέχη του κόμματός του που δεν θα ήθελαν να την δουν στην πρωθυπουργική θέση, μετά τις εκλογές της 2 Ιανουαρίου.
Τα σενάρια πολλά, ο πόνος του πακιστανικού λαού όμως για τον χαμό της σιδηράς κυρίας μοναδικός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης