Βρετανία: Αλλιώτικη σχολή μπαλέτου για μουσουλμάνες προσφέρει μαθήματα... χωρίς μουσική

Βρετανία: Αλλιώτικη σχολή μπαλέτου για μουσουλμάνες προσφέρει μαθήματα... χωρίς μουσική

Οι δασκάλες χρησιμοποιούν ποίηση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ και η ενδυμασία των μαθητριών είναι πιο «σεμνή»

ballet_islam
Ποίηση αντί για μουσική χρησιμοποιεί μια δασκάλα μπαλέτου στη Βρετανία, προκειμένου να διδάξει στις μικρές της μαθήτριες τις κινήσεις του χορού, σε συμμόρφωση με τα διδάγματα του Ισλάμ.

Η Μέισι Μπράιερς, η οποία άνοιξε πιθανώς την πρώτη σχολή μπαλέτου για μουσουλμάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την Daily Mail, ελπίζει να κάνει το συγκεκριμένο είδος χορού «πιο προσβάσιμο» σε άτομα που πιστεύουν στο Ισλάμ. Για τον λόγο αυτό προσάρμοσε τα μαθήματα, ώστε οι μικρές μουσουλμάνες να μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να παραβιάζουν κάποιον κανονισμό της θρησκείας τους.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, στα μαθήματα οι μικρές χορεύτριες ενθαρρύνονται να φορούν «σεμνά ρούχα», αντί για το παραδοσιακό «κορμάκι». Οι μαθήτριες της σχολής, που δέχεται κορίτσια από 6 ετών και πάνω, εκτελούν τις ασκήσεις του μπαλέτου ακούγοντας ποίηση αντί για μουσική κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Επίσης η σχολή δεν απασχολεί κανέναν άνδρα δάσκαλο.

Κλείσιμο


Η μητέρα μιάς από τις μαθήτριες της σχολής, που άρχισε να παραδίδει μαθήματα το 2019 με στόχο να «ενισχύσει την αυτοπεποίθηση στις μικρές μουσουλμάνες», εξηγεί ότι ήθελε από καιρό να στείλει την κόρη της να μάθει μπαλέτο αλλά δεν το έκανε λόγω της οπτικής που έχει η θρησκεία του Ισλάμ για τα πράγματα. Μιλώντας στο BBC, που κατέγραψε στιγμιότυπα από ένα μάθημα, παραδέχτηκε ότι η ίδια όταν ήταν μικρή ένιωθε αδικημένη και αποκομμένη που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου και εξέφρασε την χαρά της που πλέον δίνεται αυτή τη ευκαιρία στην κόρη της.

Στον ιστότοπο της σχολής Grace & Poise αναφέρεται ότι θερμή επιθυμία του προσωπικού είναι να συμβάλλει στις ισλαμικές τέχνες και να τιμήσει τη σημασία της ποίησης στην ισλαμική παράδοση. Μία εκ των ιδρυτών της σχολής, η Δρ. Σατζέντα Σουμπίμπ είχε πει στο Sky News νωρίτερα φέτος ότι «υπάρχει ένα κενό στην κοινότητα» και ότι πολλά παιδιά μουσουλμανικών οικογενειών δεν συμμετέχουν στα κοινά όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να έχουν κατόπιν «φτωχές» αιτήσεις για εισαγωγή σε πανεπιστήμια.

«Αυτό γίνεται για πολλούς λόγους. Οι μουσουλμάνες για παράδειγμα μπορούν να κάνουν κάποιες δραστηριότητες σε χώρους όπου υπάρχουν μόνο γυναίκες, για λόγους σεμνότητας. Μέσω του Grace & Poise παρέχουμε μια πλατφόρμα ώστε τα κορίτσια να μπορούν να διδαχτούν κάτι τόσο όμορφο όσο το μπαλέτο», είχε αναφέρει.



Ειδήσεις σήμερα

Die Welt: Γερμανικά χρήματα για τη «μίνι Τουρκία» του Ερντογάν στη Συρία

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση για 160.000 εκπαιδευτικούς

Ο Πολάκης αποκάλυψε πότε... θα αποφασίσει εάν θα κάνει το εμβόλιο – Γεωργιάδης: Είναι ο εκπρόσωπος κατά του εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης