Kataluna Enriquez: Για πρώτη φορά στην ιστορία μία transgender στέφθηκε Miss Nevada

Ο λόγος που συμμετείχε στα καλλιστεία ήταν για να μοιραστεί την ιστορία της και να δείξει ότι είναι κάτι περισσότερο «από απλώς ένα κορμί»

Η Kataluna Enriquez έγραψε ιστορία καθώς στέφθηκε Miss Nevada USA. Η Enriquez είναι η πρώτη η transgender που κέρδισε τον τίτλο και θα διαγωνιστεί στον διαγωνισμό Miss USA

«Ένα πράγμα που είναι σημαντικό για μένα είναι το inclusivity, η διαφορετικότητα και η εκπροσώπηση. Είναι κάτι που δεν είχα μεγαλώνοντας και συνεχίζει να λείπει από τον σημερινό κόσμο σήμερα. Σήμερα είμαι μια περήφανη έγχρωμη γυναίκα. Προσωπικά, έχω μάθει ότι οι διαφορές μου δεν με κάνουν κάτι λιγότερο, αλλά κάτι περισσότερο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η νικήτρια του διαγωνισμού. 


Η Enriquez κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο ανάμεσα σε 21 διαγωνιζόμενες και πλέον στρέφει την προσοχή της στον διαγωνισμό Miss USA που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου. Μάλιστα στον διαγωνισμό εμφανίστηκε  φορώντας διάφορα βραδινά φορέματα που σχεδίασε μόνη της, ενώ στον τελικό επέλεξε ένα αστραφτερό φόρεμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Σε δηλώσεις της σημείωσε πως «δεν είχα πάντα τα χρήματα και είναι δύσκολο για τις γυναίκες να βρουν φορέματα που ταιριάζουν στο σώμα τους».

«Η συμμετοχή στα καλλιστεία είναι τόσο ακριβή και ήθελα να διαγωνιστώ και να μπορέσω να αναπτύξω δεξιότητες και να δημιουργήσω φορέματα για μένα και άλλους», συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με την ίδια ο λόγος που συμμετείχε στα καλλιστεία ήταν για να μοιραστεί την ιστορία της και να δείξει ότι είναι κάτι περισσότερο «από απλώς ένα κορμί». «Με τα καλλιστεία, ο κόσμος θεωρεί ότι αφορούν μόνο την ομορφιά. Αλλά έχει να κάνει με το πώς εκπροσωπείς τον εαυτό σου, για ποια πράγματα μάχεσαι, τι έχεις κάνει και τους στόχους σου», υποστήριξε ακόμη.



Ειδήσεις σήμερα

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών, «πολλαπλό» βιβλίο και ίδρυση πρότυπων ΕΠΑΛ - Τι αλλάζει από τη νέα σχολική χρονιά

Κρήτη: Με drones οι έρευνες για την 29χρονη Γαλλίδα στα Χανιά

Ο σωματοφύλακας του Νταν Μπιλζέριαν για τον ξυλοδαρμό του στη Μύκονο: «Θα μπορούσαν να με έχουν σκοτώσει, τραγικό που τους άφησαν ελεύθερους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr