Η Γαλλία γιόρτασε την επέτειο από την Άλωση της Βαστίλης εν μέσω πανδημίας - Δείτε φωτογραφίες
Η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, ενώπιον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν έγινε μόνον με 5.000 θεατές λόγω πανδημίας - Αργά το βράδυ τη γιορτή των πυροτεχνημάτων
Εν μέσω πανδημίας, με ειδικά μέτρα και μάσκες, γιόρτασαν οι Γάλλοι την Άλωση της Βαστίλης (1789).
Λόγω του κορωνοϊού, ο αριθμός των θεατών στα Ηλύσια Πεδία δεν ξεπερνούσε τις πέντε χιλιάδες, ενώ οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να φορούν μάσκες και να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό υγείας.
Νωίτερα, διεξήχθη η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, ενώπιον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.
Στις στρατιωτικές επιδείξεις πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, 73 αεροσκάφη, 24 ελικόπτερα, 221 τροχοφόρα και 200 έφιπποι της πολιτοφυλακής της γαλλικής Δημοκρατίας.
Η δημαρχία του Παρισιού οργανώνει για το βράδυ, στις 23:00, τη γιορτή των πυροτεχνημάτων: στο Πεδίο του Άρεως επιτρέπεται να συγκεντρωθούν 15.000 άτομα Το ιστορικό αξιοθέατο της Γαλλίας, ο Πύργος του Άιφελ θα φωτιστεί με θέμα την ελευθερία. Πέρυσι, το θέμα ήταν η κοινωνική απόσταση.
Κλείσιμο
Στο μεταξύ, δεν πρόκειται να γίνουν οι συνηθισμένοι χοροί των πυροσβεστών.
Η άλωση της Βαστίλης ήταν αρχή της Γαλλικής Επανάστασης που αργότερα χαιρετίστηκε ως θρίαμβος του λαού κατά της τυραννίας.
Για το λόγο αυτή, η 14η Ιουλίου καθιερώθηκε το 1880 ως εθνική γιορτή της Γαλλίας.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.