Φοιτητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ ανέπτυξαν εφαρμογή που αλλάζει την προφορά

Φοιτητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ ανέπτυξαν εφαρμογή που αλλάζει την προφορά

Την βελτιώνει καθιστώντας την πιο προσιτή -  «Όλοι προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες. Έχουμε δει από πρώτο χέρι πώς οι άνθρωποι μας αντιμετωπίζουν μόνο και μόνο από τον τρόπο που μιλάμε», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της «Sanas»

profora
Μία φαεινή ιδέα είχαν τρεις πρώην φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ ενώ παρηγορούσαν τον κολλητό τους φίλο που έμεινε άνεργος εξαιτίας της προφοράς του.

Ο φίλος τους εργαζόταν σε «call εcenter». Μιλούσε άπταιστα αγγλικά και ισπανικά, ήταν εξαιρετικά φιλικός κι έπαιζε στα... δάκτυλα τα συστήματα Πληροφορικής. Κι όμως, δεν κατάφερε να κρατήσει τη δουλειά του στο τηλεφωνικό κέντρο γιατί ο τρόπος ομιλίας του δεν επέτρεπε στους άλλους να τον κατανοήσουν.

«Η προφορά του δεν επέτρεπε σε πολλούς πελάτες να τον καταλάβουν, με αποτέλεσμα να του ζητούν να επαναλάβει αυτά που τους έλεγε....».

Μερικοί πελάτες μάλιστα έχαναν την ψυχραιμία τους εκστομίζοντας διάφορα γαλλικά για τον τρόπο που τους μιλούσε.


Sanas Samples
Κλείσιμο


Η καθαρή ομιλία είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εφόδιο στον ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων.
Πολλοί εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την ομιλία τους για να επικοινωνήσουν με τους εν δυνάμει πελάτες.

Οι τρεις πρώτην φοιτητές συνειδητοποίησαν ότι, το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορούσε πολλούς εργαζόμενους κι έτσι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας μια «startup».

Όπως αναφέρει το CNN, η εταιρεία των τριών φίλων και συμφοιτητών που ονομάζεται «Sanas», χρησιμοποιεί ένα λογισμικό το οποίο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, έχει στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπων διαφοροποιώντας την προφορά ομιλίας των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, στα «call centers» (τηλεφωνικά κέντρα), σύμφωνα με τους ιδρυτές της startup, η προφορά ομιλίας των εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας.

Οι τρεις πρώην φοιτητές ευελπιστούν ότι, η εφαρμογή τους θα χρησιμοποιηθεί από διάφορους κλάδους και εργαζόμενους. Εκτός από τους εργαζόμενους σε call centers, θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους ή να βοηθήσει τα εγγόνια να κατανοήσουν καλύτερα τους παππούδες τους.

«Έχουμε ένα όραμα για τη Sanas», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος Μαξίμ Σερεμπρίακοφ, που γεννήθηκε στη Ρωσία.

«Οι φωνές των ανθρώπων δεν ακούγονται τόσο πολύ όσο η προφορά τους», εξηγεί από την πλευρά του ο Αντρές Πέρεζ Σοντέρι, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας από τη Βενεζουέλα.

Πριν από ένα χρόνο, ο Μαξίμ Σερεμπρίακοφ, ο Αντρές Πέρεζ Σοντέρι και ο Κινέζος Σαν Ζανγκ, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας ίδρυσαν την εταιρεία με στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά»
Οι τρεις φίλοι υποστηρίζουν ότι έχουν βιώσει το πρόβλημα που σχετίζεται με την προφορά ομιλίας στον εργασιακό χώρο.

«Όλοι προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες. Έχουμε δει από πρώτο χέρι πώς οι άνθρωποι μας αντιμετωπίζουν μόνο και μόνο από τον τρόπο που μιλάμε», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της «Sanas».

Από την πλευρά του, ο οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας υποστήριξε ότι φοίτησε σε βρετανικό σχολείο και, όταν έφτασε στις ΗΠΑ, δυσκολεύτηκε να καταλάβει την προφορά των Αμερικανών.

«Με το λογισμικό της εταιρείας «Sanas», δεν χρειάζεται να μαθαίνει κανείς να προφέρει τις λέξεις διαφορετικά αφού η τεχνολογία αναλαμβάνει δράση. Δεν χρειάζεται να δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να μάθει να προσαρμόζει την προσφορά του στις εκάστοτε ανάγκες. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο ομιλίας. Η ταυτότητα κάθε ανθρώπου όπως και η προφορά ομιλία του είναι κρίσιμα ζητήματα. Είναι αλληλένδετα», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Ρώσος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Επί του παρόντος, ο αλγόριθμος της εταιρείας «Sanas» μπορεί να μετατρέψει την αγγλική προφορά σε αμερικάνικη, ινδική, ισπανική, αυστραλέζικη και άλλες...



Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητούν ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε πεζό στην Χαλκίδα

Δείτε το αισθησιακό lap dance που χάρισε Νεοϋορκέζα αστυνομικός στον υπαρχηγό της και... τον έκαψε!

Επιστρέφουν παράνομοι μετανάστες στο Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, λέει ο Μηταράκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης