Βραβεία Grammys: Αναβλήθηκε η τελετή απονομής λόγω... Omicron

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού - Δεν έχει οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής

Η πανδημία δεν κάνει εξαιρέσεις σε διασημότητες, σελέμπριτι, αστέρια της μουσικής σκηνής ή του κινηματογράφου... Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την αναβολή της τελετής απονομής των Grammys, καθώς πολλοί από τους προσκεκλημένους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, την ίδια στιγμή που εγκυμονεί ο κίνδυνος περαιτέρω διάδοσης λόγω συνωστισμού.

Οι διοργανωτές είχαν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας, ωστόσο η τεράστια μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Omicron, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, που μετρά εκατοντάδες χιλιάδες νέα κρούσματα σε καθημερινή βάση, τους υποχρέωσε να αλλάξουν τα σχέδιά τους, αναβάλοντας την τελετή, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο διάστημα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που αναβάλονται τα Grammys λόγω της πανδημίας. Πέρυσι, οι διοργανωτές μετέφεραν την τελετή από τον Ιανουάριο, στις 14 Μαρτίου, η οποία διεξήχθη με ελάχιστες παρουσίες και ζωντανές συνδέσεις με τους καλλιτέχνες που θα βραβεύτηκαν.

«Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στις 31 Ιανουαρίου συνεπάγεται, πολύ απλά, τεράστιο ρίσκο», εξήγησαν η Recording Academy και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Μια νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί «προσεχώς», πρόσθεσαν.

Η φετινή τελετή δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα διεξαχθεί, καθώς οι διοργανωτές θα πρέπει να αναπροσασμόσουν εκ βάθρων τα πλάνα τους και να οργανώσουν σχεδόν από την αρχή το όλο πρότζεκτ.

Εξάλλου, επικαλούμενοι την «εκπληκτικά υψηλή» μεταδοτικότητα της Omicron, οι διοργανωτές του κινηματογραφικού φεστιβάλ Σαντάνς αποφάσισαν ότι και φέτος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, αφού εγκαταλείφθηκε η ιδέα μιας «υβριδικής εμπειρίας», την οποία είχαν προετοιμάσει.

Το φεστιβάλ επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου στη Γιούτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε από κορωνοϊό 48χρονη μητέρα στη Λαμία

«Ροζ» σκάνδαλο στην Αργεντινή με δικαστίνα σε «καυτό» φιλί με εγκληματία μέσα στα κρατητήρια - Δείτε βίντεο

Βοτανικός: Ρύθμιση για την διπλή ανάπλαση, για 49 χρόνια το 15% των εσόδων στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr