Nικ Κλεγκ: O Βρετανός πρώην ηγέτης των Φιλελευθέρων στην κορυφή της Meta

Διατέλεσε αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης από το 2010 έως το 2015 - Tα τελευταία τρία χρόνια καλείται να να διαχειριστεί μερικά από τα πιο περίπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζει η  Facebook

Προαγωγή έλαβε ο σερ Νικ Κλεγκ αναλαμβάνοντας την προεδρία στην ΜETA , μητρική εταιρεία του Facebook.

Από το 2018, ο Κλεγκ ενσωματώθηκε στο δυναμικό της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ , τώρα όμως κάθεται στο τιμόνι της META, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο «SkyNews».

Tα τελευταία τρία χρόνια , ο Νικ Κλεγκ καλείται να να διαχειριστεί μερικά από τα πιο περίπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Πλέον, θα ηγείται της εταιρείας σε όλα τα θέματα πολιτική, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρά με τις κυβερνήσεις καθώς σκέφτονται να υιοθετήσουν νέες πολιτικές και κανονισμούς και πώς υποστηρίζει δημόσια τα προϊόντα και το έργο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Νικ Κλεγκ είχε ασχοληθεί με την πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Διετέλεσε πρώην αρχηγός των Φιλελευθέρων και αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης από το 2010 έως το 2015.

Το 2018 ανέλαβε επικεφαλής Παγκόσμιων Υποθέσεων και Επικοινωνίας της ΜΕΤΑ καλύπτοντας το κενό του Έλιοτ Σρέιτζ, ο οποίος παραιτήθηκε. Με την προαγωγή του Κλεγκ , ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ , θα έχει περισσότερο χρόνο για να βοηθήσει στην επέκταση των φιλοδοξιών της Μeta από το να παρίσταται ενώπιον του Κογκρέσου και να απολογείται για το περιεχόμενό των ειδήσεων.

Η Meta και τα προϊόντα της – που περιλαμβάνουν το Facebook, το WhatsApp και το Instagram – έχουν δεχθεί πυρά σχετικά με το πώς η εταιρεία χειρίστηκε για παράδειγμα την παραπληροφόρηση για τη νόσο COVID-19 και την ψυχική υγεία των εφήβων στο Instagram.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης και όσους ξανακόλλησαν κορωνοϊό

Η Μόσχα ψεύδεται για την απόσυρση δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία λένε οι ΗΠΑ - Ποιες «ύποπτες» κινήσεις βλέπουν

Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι για την Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα» στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr