Financial Times: H Credit Suisse ζητά από επενδυτές να καταστρέψουν στοιχεία για δάνεια σε Ρώσους ολιγάρχες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, οι επιστολές καλούν τους επενδυτές να «καταστρέψουν και να διαγράψουν οριστικά» κάθε εμπιστευτική πληροφορία που είχε δώσει η Credit Suisse στο παρελθόν σε σχέση με τις συναλλαγές με Ρώσους ολιγάρχες, στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησε η Credit Suisse, η οποία ζήτησε από hedge funds και άλλους επενδυτές να καταστρέψουν έγγραφα που σχετίζονται με τα γιοτ και τα ιδιωτικά τζετ των πλουσιότερων πελατών της.

Και το έπραξε αυτό, σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη διαρροή πληροφοριών για μονάδα της τράπεζας, που έχει χορηγήσει δάνεια σε Ρώσους ολιγάρχες, στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι επενδυτές έλαβαν αυτή την εβδομάδα επιστολές από την ελβετική τράπεζα, που τους ζητούσε να καταστρέψουν έγγραφα που σχετίζονται με τιτλοποίηση δανείων που καλύπτονται από «τζετ, γιοτ, ακίνητα και/ή χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία».

Οι επιστολές καλούν τους επενδυτές να «καταστρέψουν και να διαγράψουν οριστικά» κάθε εμπιστευτική πληροφορία που είχε δώσει η Credit Suisse στο παρελθόν σε σχέση με τη συναλλαγή, επικαλούμενη «πρόσφατη διαρροή δεδομένων στα μέσα ενημέρωσης», η οποία «επαληθεύτηκε από τους ερευνητές μας».

Η Credit Suisse κινητοποιήθηκε, έπειτα από αναφορά των Financial Times τον περασμένο μήνα, που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο «ξεφορτώθηκε» το ρίσκο που σχετίζεται με δάνεια δύο δισ. δολαρίων σε ομάδα hedge funds. Η έκθεση των FT παραθέτει εκτενείς αναφορές από την παρουσίαση της συναλλαγής για τους επενδυτές.

Πάντως, η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξεφεύγουν» οι τιμές ενέργειας: «Ράλι» έως 50% για το φυσικό αέριο, πάνω από τα $110 το πετρέλαιο

Δίνουν τελεσίγραφα σε δημάρχους οι Ρώσοι: «Παραδοθείτε ή σας καταστρέφουμε»

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr