Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο BBC στρέφονται οι Ρώσοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο BBC στρέφονται οι Ρώσοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Τις πρώτες μέρες της εισβολής 77,4 εκατ. χρήστες παρακολούθησαν στα αγγλικά τη διαδικτυακή κάλυψη του BBC για τα γεγονότα, ενώ η σελίδα με τη ζωντανή εικόνα από την Ουκρανία είχε σχεδόν 200 εκατ. προβολές

bbc
Υπερτριπλασιάστηκε ο μέσος όρος του κοινού της ρωσικής έκδοσης του BBC καθώς έσπασε όλα τα ρεκόρ προσέγγισης με 10,7 εκατ. άτομα, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία. Και όλα αυτά μόλις την τελευταία εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα οι επισκέπτες της αγγλικής έκδοσης του BBC αυξήθηκαν κατά 25% (423.000).

Παράλληλα οι σελίδες που παρέχουν live εικόνα με ενημερώσεις για όσα διαδραματίζονται στο πεδίο αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλείς. Είναι ενδεικτικό ότι η σελίδα που κάλυπτε την εισβολή στην Ουκρανία ήταν εκείνη με τις περισσότερες επισκέψεις σε όλες τις μη αγγλόφωνες υπηρεσίας της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC, με 5,3 εκατ. προβολές. 

Επιπλέον σημειώθηκε αύξηση κατά 154% στο κοινό του bbc.com στην Ουκρανία. Οι παραπάνω αριθμοί αντιπροσωπεύουν την άμεση επισκεψιμότητα στους ιστότοπους του BBC και είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά όταν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία κοινού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τις πρώτες μέρες της εισβολής 77,4 εκατ. χρήστες παρακολούθησαν στα αγγλικά τη διαδικτυακή κάλυψη του BBC για τα γεγονότα, ενώ η σελίδα με τη ζωντανή εικόνα από την Ουκρανία είχε σχεδόν 200 εκατ. προβολές. 

Κλείσιμο
Ο Tim Davie, Γενικός Διευθυντής του BBC, δήλωσε πως «συχνά λέγεται ότι η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του πολέμου. Σε μια σύγκρουση όπου η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα είναι διάχυτη, υπάρχει σαφής ανάγκη για πραγματικές και ανεξάρτητες ειδήσεις που μπορούν να εμπιστευτούν οι άνθρωποι – και σε μια σημαντική εξέλιξη, εκατομμύρια περισσότεροι Ρώσοι στρέφονται στο BBC. Θα συνεχίσουμε, όπως μπορούμε να δίνουμε στον ρωσικό λαό πρόσβαση στην αλήθεια».

Στη συνέχεια κάνοντας ειδική μνεία στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη ανέφερε πως «γενναίοι και αφοσιωμένοι δημοσιογράφοι – από μια σειρά ειδησεογραφικών οργανισμών – κάνουν ζωτικής σημασίας έργο για την αναφορά γεγονότων στην Ουκρανία. Όχι μόνο εκείνοι που έχουν ταξιδέψει εκεί για να κάνουν ρεπορτάζ, αλλά και δημοσιογράφοι για τους οποίους η Ουκρανία είναι το σπίτι τους, συμπεριλαμβανομένων των ταλαντούχων συναδέλφων μας στην ουκρανική υπηρεσία του BBC. Τα γεγονότα προχωρούν γρήγορα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η παραγωγή του BBC θα συνεχίσει να αγγίζει τους ανθρώπους στην Ουκρανία, τη Ρωσία και όχι μόνο. Τα αξιόπιστα νέα δεν ήταν ποτέ πιο ζωτικής σημασίας απ ότι τώρα».



Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης