Πόλεμος στην Ουκρανία: Η βαφτιστήρα του Πούτιν τάσσεται κατά της εισβολής και κρύβεται στο Ισραήλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η βαφτιστήρα του Πούτιν τάσσεται κατά της εισβολής και κρύβεται στο Ισραήλ

Η 40χρονη Ξένια Σομπτσάκ έχει κάνει την επανάστασή της τα τελευταία δέκα χρόνια -  Σλυμφωνα με τη «Bild» , λίγες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έφυγε από την Αγία Πετρούπολη υπό το φόβο του νέου νόμου για τα ρωσικά ΜΜΕ

sobtsak_putin
Στο Ισραήλ βρήκε ασφαλές καταφύγιο η Ξένια Σομπτσάκ, βαφτιστήρα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η 40χρονη Ξένια - που όταν είχε ξανθά τα μαλλιά της τα ρωσικά ΜΜΕ την αποκαλούσαν «Η Πάρις Χίλτον της Ρωσίας»- έχει κάνει την επανάστασή της τα τελευταία δέκα χρόνια.
Επέκρινε δριμύτατα την πολιτική του Πούτιν με την ίδια να δηλώνει σοσιαλίστρια. Τώρα εκφράζει την αντίθεσή της στον πόλεμο του νονού της στην Ουκρανία.

Η Ξένια, που ήταν υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας το 2018, είναι η δεύτερη κόρη του πρώτου δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Σομπτσάκ και της Ρωσίδας πολιτικού Λουντμίλα Ναρούσοβα.

Κλείσιμο
Η δημοσιογράφος και influencer είναι από τις πρώτες Ρωσίδες της νέας γενιάς που με τις αναρτήσεις της στο Instagram τάχθηκε ανοιχτά κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

«Το βασικό θέμα - είναι μια αληθινή σύγκρουση με την Ουκρανία - στην οποία κανένας, ούτε κι εγώ, πιστεύαμε πως θα συμβεί μέχρι το τέλος. Όταν η Ρωσία αναγνώρισε τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, φαινόταν πως ήδη ένα είδος μεσολάβησης είχε τελειώσει. Αυτό ήταν η αρχή. Η στρατιωτική σύγκρουση άρχισε», έγραψε η Σομπτσάκ σε μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram και πρόσθεσε: «Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι πως πεθαίνουν άνθρωποι».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», λίγες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ξένια έφυγε από την Αγία Πετρούπολη.

Η βαφτιστήρα του Πούτιν εγκατέλειψε την πατρίδα της και μετακόμισε στο Ισραήλ, υπό το φόβο του νέου νόμου για τα ρωσικά ΜΜΕ, ο οποίος προβλέπει έως και 15 χρόνια φυλάκιση για όποιον προωθεί «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία».

Ως δημοσιογράφος, η Ξένια Σομπτσάκ σχολιάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επιπλέον, συμμετέχει συχνά σε διαδηλώσεις της ρωσικής αντιπολίτευσης και καταγγέλλει συστηματικά το Κρεμλίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης