Πόλεμος στην Ουκρανία: Το BBC ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το BBC ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών στη Ρωσία

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέστειλε τη λειτουργία του όταν η ρωσική βουλή ενέκρινε νόμο που προβλέπει φυλάκιση για όποιον κριθεί ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων – Σημειώνει ότι η προτεραιότητά του παραμένει η ασφάλεια του προσωπικού στη Ρωσία

bbc_123
Την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών του στη Ρωσία ανακοίνωσε το βρετανικό BBC, που είχε προχωρήσει σε αναστολή τους για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της νέας αυστηρής νομοθεσίας που εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Την Παρασκευή το BBC ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του στη Ρωσία, μετά την έγκριση νόμου από τη ρωσική βουλή, που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον κριθεί ένοχος για σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Εξετάσαμε τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας παράλληλα με την επείγουσα ανάγκη της μετάδοσης ειδήσεων από το έδαφος της Ρωσίας. Έπειτα από προσεκτική διαβούλευση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη μετάδοση ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα από τη Ρωσία, από σήμερα το βράδυ (Τρίτη 8 Μαρτίου)», αναφέρει το BBC σε σχετική ανακοίνωση.

Το BBC διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τη μετάδοση των εξελίξεων «ανεξάρτητα και αμερόληπτα» σύμφωνα με τον αυστηρό κώδικα δεοντολογίας, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια του προσωπικού του στη Ρωσία παραμένει η πρωταρχική του προτεραιότητα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Θα πολεμήσουμε τους Ρώσους, όπως εσείς τους ναζιστές» τόνισε ο Ζελένσκι στο Βρετανικό Κοινοβούλιο - Η αναφορά στον Τσόρτσιλ

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Κάθε φορά που ακούω για μια γυναικοκτονία, ξαναζώ τη δολοφονία της κόρης μου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος διαγνώστηκε με κορωνοϊό και με ειδική μεταγωγή μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης