Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόσθετο στρατιωτικό υλικό ύψους 39 εκατ. δολαρίων στέλνει στην Ουκρανία ο Καναδάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόσθετο στρατιωτικό υλικό ύψους 39 εκατ. δολαρίων στέλνει στην Ουκρανία ο Καναδάς

Στον εξοπλισμό που θα στείλουν οι Καναδοί, περιλαμβάνονται κάμερες που χρησιμοποιούνται σε drones και  κατασκευάζει καναδική εταιρεία  -  Ο Καναδάς θέλει να διαθέσει, επίσης, περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης

canada__trido
Ο Καναδάς θα στείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, έχουμε επιβάλει ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις για να τιμωρήσουμε τον Πούτιν και τους ολιγάρχες και σήμερα, ανακοινώνω μια επιπλέον αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ύψους 50 εκατομμυρίων (καναδικών) δολαρίων», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο Καναδός ηγέτης ανέφερε συγκεκριμένα «έναν αριθμό εξειδικευμένου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων καμερών που χρησιμοποιούνται σε drones, που κατασκευάζει καναδική εταιρεία και τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να στέλνουμε στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να μπορούμε να στέλνουμε εξοπλισμό και βοήθεια παρά τις προκλήσεις στα σύνορα» της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο Τριντό. Εκτός από αυτόν τον εξοπλισμό, ο Καναδάς θέλει να διαθέσει, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης. «Πρέπει να υπερασπιστούμε την αλήθεια και να επαγρυπνούμε έναντι της παραπληροφόρησης που προσπαθεί να μας παραπλανήσει και να μας διχάσει περαιτέρω», είπε.

Κλείσιμο
Η καναδική κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει στις 14 και 27 Φεβρουαρίου την αποστολή προστατευτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και όπλα και πυρομαχικά. Ο Καναδάς έχει μεγάλη ουκρανική κοινότητα περίπου 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Στη φυλακή ο 60χρονος για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα - «Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι» είπε στην απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης