Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους

Εργάτες νεκροτομείου πετούν τα πτώματα σε λάκκους μήκους 25 μέτρων  - Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο  - Αναφορές για ένα νεκρό από τη σημερινή επίθεση

ma1
Σοκ, οργή και απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ από την Μαριούπολη με τους Ουκρανούς να θάβουν τους νεκρούς τους σε μαζικούς τάφους.

Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι, ο αριθμός των νεκρών αμάχων στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι ξεπερνά τους 1.200.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», εργάτες νεκροτομείου τοποθετούν τα πτώματα σε σακούλες και τα ρίχνουν σε ομαδικούς τάφους στα περίχωρα της Μαριούπολης.

ma1
Κλείσιμο


Φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια, παίρνουν τα φτυάρια και σκάβους λάκκους μήκους 25 μέτρων.

Οι εργάτες του νεκροτομείου θάβουν τους νεκρούς τους σ΄ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι και κάνουν το σήμα του σταυρού προτού πετάξουν τα πτώματα που είναι τυλιγμένα είτε σε χαλιά είτε σε σακούλες.





Νέος βομβαρδισμός σήμερα το πρωί - Ένας νεκρός 

Σήμερα το πρωί η Μαριούπολη βομβαρδίθστηκε ξανά. Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram αναφέρει: «Και πάλι ένα κακό πρωινό στη Μαριούπολη. Αεροπορική επιδρομή ξανά σε μια ειρηνική πόλη. Σήμερα στις 8:00 στην περιοχή της λεωφόρου Μπουντιβέλνικοφ, 110 ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο σκοτώθηκε». 

Φωτογραφίες που δημοσίευσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης: 

ma11



ma12


ma13



Παγκόσμια κατακραυγή: Τους βομβάρδισαν την ώρα που γεννούσαν  οι γυναίκες 

Χθες, τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μαιευτήριο και παιδιατρικό νοσοκομείο στην πολιορκημένη πόλη με την ηγεσία της Ουκρανίας να κατηγορεί τη Μόσχα ότι τροκρατεί τον λαό της χώρας ενώ πολλοί ξένοι ηγέτες έσπευσαν να καταδικάσουν έντονα τη ρωσική επίθεση.




Για τον Βολοντίμιρ Νικούλιν, ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας, το καθεστώς Πούτιν διέπραξε ένα «τεράστιο» έγκλημα πολέμου. Το έδαφος της Μαριούπολης σείεται από τις βόμβες των Ρώσων με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.



Περίπου 400.000 άνθρωποι «κρατούνται όμηροι» στην πολιορκημένη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πολίτες επιχειρούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια την ώρα που οι Ρώσοι σφυροκοπούν την ουκρανική πόλη, ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης εκτυλίσσονται σκηνές «αποκάλυψης».

«Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρει εκεί καταφύγιο για να προστατευτούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό, ρεύμα ή θέρμανση. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνονται επίσης με δυσκολία.

Χθες, οι προσπάθειες για την μεταφορά με λεωφορεία περίπου 400.000 κατοίκων της πολιορκημένης πόλης μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» απέβησαν άκαρπες καθώς, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν τους βομβαρδισμούς.

Όσοι περπατούν στους δρόμους της Μαριούπολης αντικρύζουν κατεστραμμένα σπίτια, ξεριζωμένα δέντρα, πτώματα στους δρόμους σκεπασμένα με κάποιο σεντόνι.

Μια ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στην στρατηγική αυτή πόλη της Ουκρανίας, με τον άμαχο πληθυσμό να περιμένει εναγωνίως να απομακρυνθεί με ασφάλεια από την πολύπαθη χώρα του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

Δολοφονική επίθεση στο Παλαιό Φάληρο: «Γάζωσαν» με σφαίρες 63χρονο επιχειρηματία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης