Πόλεμος στην Ουκρανία - Γκέρχαρντ Σρέντερ: Στη Μόσχα, θέλει ρόλο μεσολαβητή, θα δει τον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία - Γκέρχαρντ Σρέντερ: Στη Μόσχα, θέλει ρόλο μεσολαβητή, θα δει τον Πούτιν

Σύμφωνα με πηγές του «Politico» - Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας έχει δεχθεί σφοδρή κριτική  επειδή αρνήθηκε να διακόψει τους οικονομικούς δεσμούς του με τη Μόσχα μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία

Germany
Στη Μόσχα βρισκεται ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, όπου θα έχει συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το «Politico», επικαλούμενο έγκυρες πηγές .

Ο Σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ θα διαβεί το κατώφλι του Κρεμλίνου αναμβάνοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με τον αμερικανικό ιστότοπο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό «Focus», για την επίσκεψη του Σρέντερ στη Μόσχα δεν είχε ιδέα ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Ο Σρέντερ έχει δεχθεί σφοδρή κριτική τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό επειδή αρνήθηκε να διακόψει τους στενούς δεσμούς του με τη Μόσχα μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Ο Σρέντερ διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005 και έκτοτε απολαμβάνει μια προσοδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα χάρη στις «επαφές» του με τις ρωσικές εταιρείας ενέργειας.

Όπως αναφέρει το «Politico», αρκετοί από τους συνεργάτες του παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού επέμεινε να διατηρήσει τον συμβουλευτικό του ρόλο στους ενεργειακούς κολοσσούς «Rosneft» και «Gazprom» που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

Δολοφονική επίθεση στο Παλαιό Φάληρο: «Γάζωσαν» με σφαίρες 63χρονο επιχειρηματία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης