Μαριάννα Μασάδη: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που κατακτά τη Γερμανία
Μαριάννα Μασάδη: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που κατακτά τη Γερμανία
Mε τη διαμαντένια ελληνική της φωνή κάνει καριέρα στη Γερμανία αλλά με γερμανικούς στίχους επιβεβαιώνοντας την προφητική φράση του Μίκη Θεοδωράκη που της είχε πει ότι θα γίνει η φωνή της Ελλάδας - Το protothema.gr τη συνάντησε στο σπίτι της στα δάση της Βαυαρίας και μεταφέρει τη ζωή και την περιπέτεια της τραγουδίστριας την οποία, πολλοί αποκαλούν ήδη, νέα Βίκυ Λέανδρος
Σε μια εποχή έντονων αντιθέσεων η Ελληνογερμανίδα Μαριάννα Μασάδη έρχεται να ενώσει δυο διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, τον Ελληνικό και Γερμανικό ετοιμάζοντας μεγάλο cd, με single επιτυχίες, κάποιες από τις οποίες είναι ήδη γνωστές στη Γερμανία, με γερμανικούς στίχους αλλά και με ελληνικό ταμπεραμέντο. Άλλωστε ένα από τα single της που έχει ήδη γίνει γνωστό λέγεται “Kalinihta” και το βίντεοκλιπ γυρίστηκε στην Κέρκυρα γεμίζοντας τους Γερμανούς με αισιοδοξία, ήλιο και ομορφιά. Το ίδιο αισιόδοξη είναι και η ίδια που απολαμβάνει τον ρόλο της Γερμανίδας ερμηνεύτριας με ελληνικό αίμα και δεν μπορεί να μην χαίρεται όταν ήδη την αποκαλούν διάδοχο της Νάνας Μούσχουρη και της Βίκυς Λέανδρος. Από τότε πάντως που ο Μίκης Θεοδωράκης, την παρότρυνε από πολύ μικρή ηλικία να ακολουθήσει, οπωσδήποτε, καριέρα ως τραγουδίστρια, είχε στο μυαλό της ότι τα όνειρα, ειδικά για μια Ελληνίδα, δεν μπορεί να μη βγαίνουν αληθινά.
Τη συναντάμε στη Βαυαρία, στο πανέμορφο Tegernsee, τη λεγόμενη Ελβετία της Γερμανίας, λίγο έξω από το Μόναχο, ένα πανέμορφο, γραφικό μέρος γύρω από μια κρυστάλλινη λίμνη, με ωραία ξύλινα σαλέ και με τις Άλπεις να δεσπόζουν επιβλητικές δίνοντας τον τόνο. Εδώ ζει η μεγαλωμένη στην Γερμανία Μαριάννα, μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγό της Ραλφ, σύμβουλο αυτοκινητοβιομηχανίας και “φύλακα άγγελο” όπως λέει και η ίδια στα όνειρά της. Και παρότι το χιόνι έχει σκεπάσει ήδη τα πάντα, η Μαριάννα μας υποδέχεται με θέρμη στο ζεστό της σπίτι, μας γνωρίζει τα παραδοσιακά φαγητά της Βαυαρίας και τα ντόπια έθιμα.
Επίσης, μας εξηγεί πως για εκείνην και στον δικό της κόσμο, οι δυο πολιτισμοί, Ελληνικός και Γερμανικός, υπάρχουν αρμονικά και μπορούν και γίνονται ήχοι και μουσική φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο, ύστερα από χρόνια, μια Ελληνίδα τραγουδίστρια στη Γερμανία. “Την είχα πάντα στην καρδιά και την ψυχή μου τη μουσική” μας εξηγεί λέγοντας πως δεν αφήνει έτσι απερίσκεπτα την καριέρα της στην ιατρική για να αφοσιωθεί στο τραγούδι αφού αυτό ήθελε πάντα. “Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου ακούγαμε τα πάντα, από Μπετόβεν και Ελληνικά έως τις παλιότερες επιτυχίες του 60 και του 70 που άρεσαν στους γονείς μου.
Ακόμα και όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ στην ιατρική, το χόμπι μου ήταν η μουσική που διαπερνούσε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μου. Τραγουδούσα, χόρευα-μπαλέτο αλλά και παραδοσιακούς χορούς-και η μουσική ήταν κυριολεκτικά για μένα σαν την ανάσα που ανέπνεα. Είμαι, μάλιστα, χαρούμενη που αυτό το πέρασα και στα παιδιά μου με τα οποία δεν σταματάμε ποτέ να τραγουδούμε ακόμα και τώρα στο αυτοκίνητο, στα διάφορα ταξίδια”.
Ομολογεί πως η σχέση με τα παιδιά της δίνει μεγάλη δύναμη αφού είναι δίπλα της σε κάθε της συναυλία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μιλήσουν καθημερινά πολλές φορές στο τηλέφωνο, να μην την προστατεύσουν από κακοτοπιές. “Χαίρομαι που είναι καλά παιδιά και γεμάτα αγάπη γιατί και εγώ μεγάλωσα σε ένα σπίτι με αρχές.
Έχω μάθει από τους γονείς μου ότι σημασία δεν είναι μόνο η αγάπη και το νοιάξιμο αλλά οι αρχές και η παιδεία, η ανατροφή. Στην οικογένειά μου οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μας και παρότι δούλευαν σκληρά, φρόντιζαν τις Κυριακές και τις αργίες να είναι αφοσιωμένες στην οικογένεια”. Η ίδια μεγάλωσε στα περίχωρα της Στουγκάρδης, σε μια περιοχή με τους Έλληνες να συνιστούν την πλειονότητα και να διατηρούν με κάθε τρόπο τα ελληνικά έθιμα και τις παραδόσεις.
Όταν, όμως, μπήκε στην εφηβεία οι γονείς της μετακόμισαν σε μια περιοχή με ελάχιστους Έλληνες, κάτι που της κόστισε τότε αφού δεν είχε συνηθίσει, αν και στην πορεία της έκανε καλό γιατί αναγκάστηκε να συνευρεθεί με Γερμανούς και να εναρμονιστεί, έστω απότομα, με αυτή την κουλτούρα. Επειδή, όμως, δεν ήθελε να αφήσει το ελληνικό σχολείο και το λύκειο που πλέον ήταν μακριά αναγκαζόταν να διανύει πενήντα χιλιόμετρα, συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, για να μπορέσει να το παρακολουθεί! Μέχρι τα δώδεκα, όμως, χάρηκε μια ανέμελη σχετικά παιδική ηλικία με γλέντια και χορούς σε μεγάλες σάλες: η ίδια θυμάται να κοιμάται κάτω από τα τραπέζια, όπως συνηθιζόταν τότε. Ήταν οι εποχές, όπως ομολογεί, οι οποίες παρότι δύσκολες, δεν είχαν άγχος και η χαρά ήταν αβίαστη.
Η γνωριμία με τον Μίκυ Θεοδωράκη
Η ίδια θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που μεγάλωσε βοηθώντας τους γονείς της, δουλεύοντας από μικρή, σπουδάζοντας αλλά και ακολουθώντας τα πράγματα που αγαπούσε όπως τη μουσική, το πιάνο και το μπαλέτο. Η ευαισθησία του χαρακτήρα της την έστρεψε μάλιστα προς τη μελωδία: “Από μικρή αγαπούσα τη μελωδία, έγραφα στίχους και τραγουδούσα. Ανέκαθεν όμως η μουσική ήταν συναίσθημα για μένα. Όταν ακούω ένα τραγούδι, δεν μπορώ να μη σκεφτώ τι είχε εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του ο στιχουργός, αν οι στίχοι ταιριάζουν με τη μουσική και να μπορούν να μιλήσουν στην καρδιά αυτού που το ακούω.
Άλλωστε μεγάλωσα ακούγοντας τα υπέροχα τραγούδια του Θεοδωράκη που ήταν για μένα πάντα μια πυξίδα για το πόσο λειτουργούσαν απόλυτα μιλώντας στην ψυχή. Και είχα την τύχη να γνωρίσω τον Μίκη Θεοδωράκη από κοντά, όταν ήρθε να με δει-μικρό κορίτσι ήμουν τότε-να τραγουδάω την “Αρνηση”. Του έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που με παρότρυνε, οπωσδήποτε, να αφοσιωθώ στη μουσική και το τραγούδι. Μου είπε να ακολουθήσω το όνειρό μου, να φοβηθώ, και δεν ξεχνάω τη φράση του “Κορίτσι μου, εσύ θα γίνεις η φωνή της Ελλάδας!”.
Κάτι αντίστοιχο προφανώς ετοιμάζεται να γίνει τώρα με το πολυαναμενόμενο της cd με τη συνεργασία της Κριστίνα Μπαχ ενώ πρόθεσή της είναι να έρθει να τραγουδήσει στην Ελλάδα τα τραγούδια που γράφουν γι αυτήν ο συνθέτης μας Νίκος Μωραίτης αλλά και ο Λέο Λέανδρος, ο πατέρας της Βίκυς Λέανδρος. Άλλωστε, ο Λέανδρος δεν ήταν μόνο ο λόγος που η Βίκυ Λέανδρος υπήρξε τόσο αγαπητή στη Γερμανία σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων αλλά και που οι Γερμανοί αγάπησαν τους Έλληνες στιχουργούς και τραγουδιστές.
Στα χνάρια, λοιπόν μιας Μούσκουρη και μιας Λέανδρος όσον αφορά τη μελωδία, την αισθαντικότητα και τη φωνή αλλά με το δικό της ζωντανό και μοντέρνο ταμπεραμέντο η Μαριάννα Μασάδη ετοιμάζεται να κάνει την επιστροφή των Ελλήνων στη γερμανική μουσική σκηνή. Ως άνθρωπος πάντως που τα κατάφερε σε διαφορετικά πεδία, εκτός από την ιατρική, τη μουσική και το μπαλέτο, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο γκολφ και το κολύμπι, δεν θα μπορούσε παρά να τα καταφέρει και στον ανταγωνιστικό μουσικό τομέα. Φροντίζει, μάλιστα, πάντα με τον δικό της τρόπο να προσπερνά τις δυσκολίες και να γυρίζει την πλάτη στις μικρότητες.
Ως ένας άνθρωπος δοτικός, θετικός και με έντονη την ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έχει δεχτεί στη ζωή της, δεν στέκεται αρνητικά απέναντι σε καμία από τις δυο χώρες, τη Γερμανική ή την Ελληνική ομολογώντας ότι παίρνει τα θετικά και από τις δυο: “Η αλήθεια είναι ότι εδώ νιώθω πιο Ελληνίδα και στην Ελλάδα Γερμανίδα. Από τη μια έχω έντονη την αίσθηση της ελευθερίας, από την άλλη την αυστηρότητα της οργάνωσης. Αν έχεις, όμως, την αγάπη μέσα σου-γιατί κάθε άνθρωπος έχει την αγάπη μέσα του- κρατάς τα θετικά στοιχεία. Και ειδικά τώρα με τον κορονοιο είναι παρα πολύ βασικό να εκφράζουμε ακόμα περισσότερο την αγάπη μας στον άλλο, με κάθε τρόπο, έστω με μια αγκαλιά που μπορεί να διώξει μακριά τις δυσκολίες. Και να μπαίνουμε όσο μπορούμε ο ένας στη θέση του άλλου”.
Η συναυλία με τη βασιλική οικογένεια
Η αλήθεια είναι πως εκείνη χρειάστηκε να οπλιστεί με ιδιαίτερο θάρρος για να υπερνικήσει αρκετές δυσκολίες όπως με την τελευταία της συναυλία που διεξήχθη εν μέσω κορονοιού. Και αυτό είναι ένα από τα απρόοπτα που έφερε η πανδημία, η οποία δεν ανέστειλε μόνο πολλές από τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Μαριάννα Μασάδη και το πολυαναμενόμενο cd της αλλά προκάλεσε διάφορα απρόοπτα. Ειδικά όσον αφορά την τελευταία της συναυλία που είχε προγραμματιστεί στα βασιλικά παλάτια της Βαυαρίας εν μέσω κορονοιού, πριν από λίγους μήνες στις 28 Νοέμβρη με υψηλούς προσκεκλημένους – όπως τη Δούκισσα της Βαυαρίας Έλενα, τον πρίγκιπα Georg zu Bentheim und Steinfurt και την πριγκίπισσα Μadeleine zu Bentheim und Steinfurt, επισήμους από το ελληνικό προξενείο αλλά και την ψυχή της Ελληνικής ομογένειας, τον πατέρα Απόστολο Μαλαμούση, η περιπέτεια της μοιάζει σχεδόν μυθιστορηματική.
Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά μόνο που οι έκτακτοι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή τους απαγόρευε να δοθεί συναυλία σε μεγάλο χώρο. Αλλά η Μαριάννα που προλαμβάνει πάντα τα απρόοπτα και που, όπως λέει, έχει πάντα blan b, βρήκε τη λύση. Περιόρισε τους καλεσμένους στο ελάχιστο αριθμό και τους μετέφερε, δυο ώρες πριν το event, στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού της, στα περίχωρα του Tegernsee, σε έναν πανέμορφο χώρο, μέσα σε ένα μεγάλο δάσος με ελάφια και πανέμορφη φύση.
“Μέχρι την τελευταία στιγμή και ενώ είχαν έρθει καλεσμένοι από διαφορετικές χώρες δεν ήμασταν σίγουροι αν η συναυλία θα γίνει” μας λέει η Μαριάννα περιγράφοντας την περιπέτεια της. “Αλλά μέσα σε λίγες ώρες καταφέραμε και μεταφέραμε τόσο το σκηνικό, όσο και τα όργανα, τους μουσικούς, τα μπανερς-ακόμα και το κέτερινγκ. Μεταφέραμε καθίσματα, ακόμα και ολόκληρα παγκάκια και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα ώστε ο κόσμος να περάσει όμορφα. Παρότι έμοιαζε τρέλα να μεταφερθεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, τελικά τα καταφέραμε. Μπορεί να μην έγιναν όλα σωστά, αλλά “κάναμε το κέφι μας'” που λέμε και στην Ελλάδα, περάσαμε όμορφα και το χαρήκαμε με την ψυχή μας.
Πήραμε και όλα τα μέτρα ασφαλείας και νομίζω ότι είναι από τις βραδιές που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου”. Άλλωστε ανάμεσα στα σχέδια της είναι και άλλες τέτοιες συναρπαστικές στιγμές αλλά με θετική έκβαση και χαρές τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Η Μαριάννα Μασάδη είναι, άλλωστε, το όνομα που θα συζητάμε για πολύ καιρό και που θα κάνει γνωστή την Ελλάδα έξω από τα σύνορα.
Τη συναντάμε στη Βαυαρία, στο πανέμορφο Tegernsee, τη λεγόμενη Ελβετία της Γερμανίας, λίγο έξω από το Μόναχο, ένα πανέμορφο, γραφικό μέρος γύρω από μια κρυστάλλινη λίμνη, με ωραία ξύλινα σαλέ και με τις Άλπεις να δεσπόζουν επιβλητικές δίνοντας τον τόνο. Εδώ ζει η μεγαλωμένη στην Γερμανία Μαριάννα, μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγό της Ραλφ, σύμβουλο αυτοκινητοβιομηχανίας και “φύλακα άγγελο” όπως λέει και η ίδια στα όνειρά της. Και παρότι το χιόνι έχει σκεπάσει ήδη τα πάντα, η Μαριάννα μας υποδέχεται με θέρμη στο ζεστό της σπίτι, μας γνωρίζει τα παραδοσιακά φαγητά της Βαυαρίας και τα ντόπια έθιμα.
Επίσης, μας εξηγεί πως για εκείνην και στον δικό της κόσμο, οι δυο πολιτισμοί, Ελληνικός και Γερμανικός, υπάρχουν αρμονικά και μπορούν και γίνονται ήχοι και μουσική φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο, ύστερα από χρόνια, μια Ελληνίδα τραγουδίστρια στη Γερμανία. “Την είχα πάντα στην καρδιά και την ψυχή μου τη μουσική” μας εξηγεί λέγοντας πως δεν αφήνει έτσι απερίσκεπτα την καριέρα της στην ιατρική για να αφοσιωθεί στο τραγούδι αφού αυτό ήθελε πάντα. “Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου ακούγαμε τα πάντα, από Μπετόβεν και Ελληνικά έως τις παλιότερες επιτυχίες του 60 και του 70 που άρεσαν στους γονείς μου.
Ακόμα και όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ στην ιατρική, το χόμπι μου ήταν η μουσική που διαπερνούσε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μου. Τραγουδούσα, χόρευα-μπαλέτο αλλά και παραδοσιακούς χορούς-και η μουσική ήταν κυριολεκτικά για μένα σαν την ανάσα που ανέπνεα. Είμαι, μάλιστα, χαρούμενη που αυτό το πέρασα και στα παιδιά μου με τα οποία δεν σταματάμε ποτέ να τραγουδούμε ακόμα και τώρα στο αυτοκίνητο, στα διάφορα ταξίδια”.
Ομολογεί πως η σχέση με τα παιδιά της δίνει μεγάλη δύναμη αφού είναι δίπλα της σε κάθε της συναυλία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μιλήσουν καθημερινά πολλές φορές στο τηλέφωνο, να μην την προστατεύσουν από κακοτοπιές. “Χαίρομαι που είναι καλά παιδιά και γεμάτα αγάπη γιατί και εγώ μεγάλωσα σε ένα σπίτι με αρχές.
Έχω μάθει από τους γονείς μου ότι σημασία δεν είναι μόνο η αγάπη και το νοιάξιμο αλλά οι αρχές και η παιδεία, η ανατροφή. Στην οικογένειά μου οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μας και παρότι δούλευαν σκληρά, φρόντιζαν τις Κυριακές και τις αργίες να είναι αφοσιωμένες στην οικογένεια”. Η ίδια μεγάλωσε στα περίχωρα της Στουγκάρδης, σε μια περιοχή με τους Έλληνες να συνιστούν την πλειονότητα και να διατηρούν με κάθε τρόπο τα ελληνικά έθιμα και τις παραδόσεις.
Όταν, όμως, μπήκε στην εφηβεία οι γονείς της μετακόμισαν σε μια περιοχή με ελάχιστους Έλληνες, κάτι που της κόστισε τότε αφού δεν είχε συνηθίσει, αν και στην πορεία της έκανε καλό γιατί αναγκάστηκε να συνευρεθεί με Γερμανούς και να εναρμονιστεί, έστω απότομα, με αυτή την κουλτούρα. Επειδή, όμως, δεν ήθελε να αφήσει το ελληνικό σχολείο και το λύκειο που πλέον ήταν μακριά αναγκαζόταν να διανύει πενήντα χιλιόμετρα, συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, για να μπορέσει να το παρακολουθεί! Μέχρι τα δώδεκα, όμως, χάρηκε μια ανέμελη σχετικά παιδική ηλικία με γλέντια και χορούς σε μεγάλες σάλες: η ίδια θυμάται να κοιμάται κάτω από τα τραπέζια, όπως συνηθιζόταν τότε. Ήταν οι εποχές, όπως ομολογεί, οι οποίες παρότι δύσκολες, δεν είχαν άγχος και η χαρά ήταν αβίαστη.
Η γνωριμία με τον Μίκυ Θεοδωράκη
Η ίδια θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που μεγάλωσε βοηθώντας τους γονείς της, δουλεύοντας από μικρή, σπουδάζοντας αλλά και ακολουθώντας τα πράγματα που αγαπούσε όπως τη μουσική, το πιάνο και το μπαλέτο. Η ευαισθησία του χαρακτήρα της την έστρεψε μάλιστα προς τη μελωδία: “Από μικρή αγαπούσα τη μελωδία, έγραφα στίχους και τραγουδούσα. Ανέκαθεν όμως η μουσική ήταν συναίσθημα για μένα. Όταν ακούω ένα τραγούδι, δεν μπορώ να μη σκεφτώ τι είχε εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του ο στιχουργός, αν οι στίχοι ταιριάζουν με τη μουσική και να μπορούν να μιλήσουν στην καρδιά αυτού που το ακούω.
Άλλωστε μεγάλωσα ακούγοντας τα υπέροχα τραγούδια του Θεοδωράκη που ήταν για μένα πάντα μια πυξίδα για το πόσο λειτουργούσαν απόλυτα μιλώντας στην ψυχή. Και είχα την τύχη να γνωρίσω τον Μίκη Θεοδωράκη από κοντά, όταν ήρθε να με δει-μικρό κορίτσι ήμουν τότε-να τραγουδάω την “Αρνηση”. Του έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που με παρότρυνε, οπωσδήποτε, να αφοσιωθώ στη μουσική και το τραγούδι. Μου είπε να ακολουθήσω το όνειρό μου, να φοβηθώ, και δεν ξεχνάω τη φράση του “Κορίτσι μου, εσύ θα γίνεις η φωνή της Ελλάδας!”.
Κάτι αντίστοιχο προφανώς ετοιμάζεται να γίνει τώρα με το πολυαναμενόμενο της cd με τη συνεργασία της Κριστίνα Μπαχ ενώ πρόθεσή της είναι να έρθει να τραγουδήσει στην Ελλάδα τα τραγούδια που γράφουν γι αυτήν ο συνθέτης μας Νίκος Μωραίτης αλλά και ο Λέο Λέανδρος, ο πατέρας της Βίκυς Λέανδρος. Άλλωστε, ο Λέανδρος δεν ήταν μόνο ο λόγος που η Βίκυ Λέανδρος υπήρξε τόσο αγαπητή στη Γερμανία σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων αλλά και που οι Γερμανοί αγάπησαν τους Έλληνες στιχουργούς και τραγουδιστές.
Στα χνάρια, λοιπόν μιας Μούσκουρη και μιας Λέανδρος όσον αφορά τη μελωδία, την αισθαντικότητα και τη φωνή αλλά με το δικό της ζωντανό και μοντέρνο ταμπεραμέντο η Μαριάννα Μασάδη ετοιμάζεται να κάνει την επιστροφή των Ελλήνων στη γερμανική μουσική σκηνή. Ως άνθρωπος πάντως που τα κατάφερε σε διαφορετικά πεδία, εκτός από την ιατρική, τη μουσική και το μπαλέτο, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο γκολφ και το κολύμπι, δεν θα μπορούσε παρά να τα καταφέρει και στον ανταγωνιστικό μουσικό τομέα. Φροντίζει, μάλιστα, πάντα με τον δικό της τρόπο να προσπερνά τις δυσκολίες και να γυρίζει την πλάτη στις μικρότητες.
Ως ένας άνθρωπος δοτικός, θετικός και με έντονη την ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έχει δεχτεί στη ζωή της, δεν στέκεται αρνητικά απέναντι σε καμία από τις δυο χώρες, τη Γερμανική ή την Ελληνική ομολογώντας ότι παίρνει τα θετικά και από τις δυο: “Η αλήθεια είναι ότι εδώ νιώθω πιο Ελληνίδα και στην Ελλάδα Γερμανίδα. Από τη μια έχω έντονη την αίσθηση της ελευθερίας, από την άλλη την αυστηρότητα της οργάνωσης. Αν έχεις, όμως, την αγάπη μέσα σου-γιατί κάθε άνθρωπος έχει την αγάπη μέσα του- κρατάς τα θετικά στοιχεία. Και ειδικά τώρα με τον κορονοιο είναι παρα πολύ βασικό να εκφράζουμε ακόμα περισσότερο την αγάπη μας στον άλλο, με κάθε τρόπο, έστω με μια αγκαλιά που μπορεί να διώξει μακριά τις δυσκολίες. Και να μπαίνουμε όσο μπορούμε ο ένας στη θέση του άλλου”.
Η συναυλία με τη βασιλική οικογένεια
Η αλήθεια είναι πως εκείνη χρειάστηκε να οπλιστεί με ιδιαίτερο θάρρος για να υπερνικήσει αρκετές δυσκολίες όπως με την τελευταία της συναυλία που διεξήχθη εν μέσω κορονοιού. Και αυτό είναι ένα από τα απρόοπτα που έφερε η πανδημία, η οποία δεν ανέστειλε μόνο πολλές από τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Μαριάννα Μασάδη και το πολυαναμενόμενο cd της αλλά προκάλεσε διάφορα απρόοπτα. Ειδικά όσον αφορά την τελευταία της συναυλία που είχε προγραμματιστεί στα βασιλικά παλάτια της Βαυαρίας εν μέσω κορονοιού, πριν από λίγους μήνες στις 28 Νοέμβρη με υψηλούς προσκεκλημένους – όπως τη Δούκισσα της Βαυαρίας Έλενα, τον πρίγκιπα Georg zu Bentheim und Steinfurt και την πριγκίπισσα Μadeleine zu Bentheim und Steinfurt, επισήμους από το ελληνικό προξενείο αλλά και την ψυχή της Ελληνικής ομογένειας, τον πατέρα Απόστολο Μαλαμούση, η περιπέτεια της μοιάζει σχεδόν μυθιστορηματική.
Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά μόνο που οι έκτακτοι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή τους απαγόρευε να δοθεί συναυλία σε μεγάλο χώρο. Αλλά η Μαριάννα που προλαμβάνει πάντα τα απρόοπτα και που, όπως λέει, έχει πάντα blan b, βρήκε τη λύση. Περιόρισε τους καλεσμένους στο ελάχιστο αριθμό και τους μετέφερε, δυο ώρες πριν το event, στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού της, στα περίχωρα του Tegernsee, σε έναν πανέμορφο χώρο, μέσα σε ένα μεγάλο δάσος με ελάφια και πανέμορφη φύση.
“Μέχρι την τελευταία στιγμή και ενώ είχαν έρθει καλεσμένοι από διαφορετικές χώρες δεν ήμασταν σίγουροι αν η συναυλία θα γίνει” μας λέει η Μαριάννα περιγράφοντας την περιπέτεια της. “Αλλά μέσα σε λίγες ώρες καταφέραμε και μεταφέραμε τόσο το σκηνικό, όσο και τα όργανα, τους μουσικούς, τα μπανερς-ακόμα και το κέτερινγκ. Μεταφέραμε καθίσματα, ακόμα και ολόκληρα παγκάκια και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα ώστε ο κόσμος να περάσει όμορφα. Παρότι έμοιαζε τρέλα να μεταφερθεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, τελικά τα καταφέραμε. Μπορεί να μην έγιναν όλα σωστά, αλλά “κάναμε το κέφι μας'” που λέμε και στην Ελλάδα, περάσαμε όμορφα και το χαρήκαμε με την ψυχή μας.
Πήραμε και όλα τα μέτρα ασφαλείας και νομίζω ότι είναι από τις βραδιές που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου”. Άλλωστε ανάμεσα στα σχέδια της είναι και άλλες τέτοιες συναρπαστικές στιγμές αλλά με θετική έκβαση και χαρές τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Η Μαριάννα Μασάδη είναι, άλλωστε, το όνομα που θα συζητάμε για πολύ καιρό και που θα κάνει γνωστή την Ελλάδα έξω από τα σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα