Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχεμένα Mercedes και BMW «επιστρατεύουν» οι Ουκρανοί στο πόλεμο κατά των Ρωσών (βίντεο)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχεμένα Mercedes και BMW «επιστρατεύουν» οι Ουκρανοί στο πόλεμο κατά των Ρωσών (βίντεο)

Πρόκειται για πολυτελή οχήματα που κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές επειδή οι οδηγοί τους ελέγχθηκαν να έχουν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο οριο

oukrania_polemos_art

Την ασπίδα αντίστασης ορθώνουν ψηλά οι Ουκρανοί έχοντας απέναντί τους την κλιμάκωση της επιθετικής πολιτικής του Κρεμλίνου. Με κάθε μέσο, είτε με προηγμένης τεχνολογίας αντιαρματικούς πυραύλους είτε με βόμβες μολότοφ που κατασκευάζουν ακόμη και άμαχοι, επιχειρείται η εφαρμογή του σθεναρού «όχι» των Ουκρανών στους Ρώσους που, σύμφωνα με τα τελευταία μηνύματα του προέδρου τους, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κινούνται στη μάχη με βάση το σύνθημα «δεν υποχωρούμε».

Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία εικονίζονται Ουκρανοί στρατιώτες να στήνουν ενέδρα σε φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων έξω από το Κίεβο, το ισχυρό κύμα αντίστασης διαπιστώνεται και στα νοτιοδυτικά της χώρας. Στην περιφέρεια Ζακαρπάτσκα, ειδικότερα, μεταφέρονται για τις ανάγκες του πολέμου και των ενόπλων δυνάμεων μεγάλα οχήματα, τα οποία προηγουμένως είχαν κατασχεθεί από την αστυνομία λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης.

Οχήματα μάρκας Τiguan, Peugeot, Mercedes, Golf, BMW X5 κατασχέθηκαν από τις αστυνομικες Αρχες και μέρος αυτών έχει ήδη μεταφερθεί για να χρησιμοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις όπως μπορείτε να δείτε σε ένα από τα σχετικα βίντεο που έχουν ανέβει στη πλατφόρμα Tik Tok.


Τις πληγές της μετρά εδώ και πάνω από δύο βδομάδες η Ουκρανία ενώ και κάθε βράδυ ηχούν βομβαρδισμοί σε σειρά πόλεων.

Οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ακούγονται στο Κίεβο με τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να ζουν καθημερινά τον ίδιο εφιάλτη. Να φοβούνται να κοιμηθούν μήπως δεν καταφέρουν, εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων, να δουν ξανά το φως της ημέρας.

Ρωσικοί πύραυλοι έχουν σκοτώσει αμάχους, πλήττουν κτιριακές υποδομές, αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια. Την ίδια στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται αμετακίνητος από τη θέση του διατρανώνοντας, εν μέσω διπλωματικού μαραθωνίου με τους ηγέτες της Δύσης, ότι δεν πρόκειται να λήξει τη δεδομένη στιγμή τον πόλεμο.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε απότομα μετά τη συνομιλία Πούτιν με τον Όλαφ Σολτς και τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά την οποία δεν διαφάνηκε πρόθεση συναίνεσης.

Ο Ζελένσκι, από τη μεριά του, καλεί τον Ρώσο ομόλογό του να συνομιλήσουν, δεν δέχεται όμως μια συζήτηση υπό όρους τελεσιγράφων. Κι όλες αυτές οι καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται ενώ η Μαριούπολη εξακολουθεί να βομβαρδίζεται ακατάπαυστα και οι επιχειρήσεις εκκένωσης από την πόλη ακυρώνονται διαδοχικά.

Το κλίμα στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας είναι δραματικό, με την κατάσταση στη Χερσώνα να κινδυνεύει να γίνει ίδια με εκείνη στο Ντονμπάς όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικρατήσει σχεδόν απόλυτα στην περιφέρεια.

Σκληρή μάχη εξακολουθούν να δίνουν οι Ουκρανοί στρατιώτες για το Χάρκοβο όπου έχουν ανασυνταχθεί - τις τελευταίες ημέρες - οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ ασκήσεις ετοιμότητας γίνονται στην κομβικής σημασίας Οδησσό, πόλη που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τους Ρώσους.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, πάντως, οι Ρώσοι προελαύνουν, με την αγωνία για την επόμενη ημέρα ημέρα να εντείνεται και τα διπλωματικά τετ α τετ να πληθαίνουν.




Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωσία λέει ότι εμπορικό πλοίο της χτυπήθηκε από ουκρανικά πυρά


«Μην το ξεχνάμε, είναι ακόμα εδώ ο κορωνοϊός αλλά έχουμε πια περισσότερα όπλα» τονίζει η Αθηνά Λινού


Χιόνια στην Αθηνών - Λαμίας με προβλήματα στα Οινόφυτα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης