Φωνές για συνομωσία ακούγονται στη Γαλλία

Δυσπιστούν για το εάν ο επικεφαλής του ΔΝΤ διέπραξε απόπειρα βιασμού

Μετά την αρχική έκπληξη που προκάλεσε σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης η ανακοίνωση της σύλληψης του Γενικού Διευθυντού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση, ήδη αρκετοί στη Γαλλία αρχίζουν να μιλούν για μια αρκετά περίεργη υπόθεση. Ο Jean-Marie Le Guen, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του δήλωσε στο «Europe 1» πως «τα πράγματα, όπως παρουσιάζονται μέχρι στιγμής δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με τον Ντομινί Στρος – Καν που γνωρίζω».

Η Christine Boutin, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος μίλησε ευθέως για «σκευωρία» εναντίον του Ντομινίκ Στρος – Καν. Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Point» υποστήριξε πως «ο Ντομινίκ Στρος – Καν έπεσε σε μια καλοστημένη παγίδα». Με τη σειρά του ο Dominique Paillé του Ριζοσπαστικού Κόμματος μίλησε για «μια μπανανόφλουδα που πάτησε ο Στρος – Καν», υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι πολύ περίεργη.  

Την ίδια στιγμή η σύζυγος του συλληφθέντος, δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει "ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της", σε ανακοίνωση της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο για κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά θα αποδειχτεί", γράφει η Σενκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση "για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr