Μέχρι και 20 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο Στρος Καν

Σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν ακολουθήσει τη συμβουλή των δικηγόρων

Σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν ακολουθήσει τη συμβουλή των δικηγόρων και δηλώσει αθώος, τότε θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και αμιγές ορκωτό Δικαστήριο δώδεκα λαϊκών Δικαστών (ενόρκων) θα είναι αυτό που θα αποφανθεί επί της ποινής, η οποία σε περίπτωση ενοχής ενδέχεται να φθάσει και τα 20 χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή παραδεχθεί την ενοχή του για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρείας, τότε θα επέλθει μία συμφωνία ανάμεσα στην εισαγγελία και τους δικηγόρους του με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η εφημερίδα “Le Figaro” μόνο το 10% των υποθέσεων στην Νέα Υόρκη καταλήγει εν τέλει σε ακροαματική διαδικασία καθώς το υπόλοιπο 90% καταλήγει σε εξωδικαστική συμφωνία.

Το δικονομικό σύστημα στις ΗΠΑ διαφέρει τελείως από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο οι ένορκοι έχουν δικαιοδοσία - και μάλιστα απόλυτη - επί της ποινής, ενώ ο ρόλος του Δικαστή περιορίζεται επί της διαδικασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr