Οι δικηγόροι του Στρος-Καν λένε ότι έχει άλλοθι

Φέρονται να υποστηρίζουν ότι γευμάτισε με την κόρη του και στη συνέχεια πήρε ταξί για το αεροδρόμιο

Δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του, την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, μετέδωσε τη Δευτέρα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο, την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ' ένα διάδρομο, την υποχρέωσε διά της βίας να μπει σ' ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο Στρος-Καν σκοπεύει να "υπερασπιστεί σθεναρά" τον εαυτό του από τις κατηγορίες αυτές, που έχουν προκαλέσει πολιτικό σοκ στη Γαλλία.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν το απόγευμα (17:30 ώρα Ελλάδας) θα οδηγηθεί σε δικαστήριο στο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς ο «κ. ΔΝΤ» δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας στις ΗΠΑ και αυτό σημαίνει ότι, αν κριθεί ένοχος, μπορεί να πάει φυλακή για πολλά χρόνια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr