«Μπορώ να δω τον εαυτό μου ως θύμα μιας "ροζ" πλεκτάνης»

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν φοβόταν ότι τον παρακολουθούν - «Δεν θα γίνω πρόεδρος, γιατί μου αρέσουν οι γυναίκες» είχε πει

Αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η αποκάλυψη μιας συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος-Καν, προ τριών εβδομάδων, στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

Σαν... τραγική ειρωνεία -το λιγότερο-, ο ίδιος ο Γάλλος γενικός διευθυντής του ΔΝΤ αποκαλύπτει τους φόβους του ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση και επιχειρηματολογεί... κατά της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δίνοντας τρεις βασικούς λόγους, για τους οποίους δεν «βλέπει» τον εαυτό του στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ποιοι είναι αυτοί; Διά στόματος του Γάλλου πολιτικού, «το χρήμα, οι γυναίκες και το γεγονός ότι είμαι εβραίος». «Ναι, μου αρέσουν οι γυναίκες. Και τι μ' αυτό;» παραδέχεται, σηκώνοντας τους ώμους, ο Γάλλος πολιτικός.

Και στη συνέχεια προσθέτει, αναδεικνυόμενος στον απόλυτο... σαιξπηρικό ήρωα: «Μπορώ να δω τον εαυτό μου να πέφτει θύμα μιας "ροζ" πλεκτάνης... Μια γυναίκα, θύμα βιασμού σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, στην οποία έχουν υποσχεθεί 500.000 ή 1.000.000 ευρώ, θα μπορούσε να εφεύρει μια τέτοια ιστορία...».

Κι όμως... Παρά τις δηλώσεις του αυτές, ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα μπορούσε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του -και, αντίστοιχα, στα πιο... τρελά όνειρα του Νικολά Σαρκοζί- να δει τον εαυτό του μπλεγμένο σε ένα τέτοιο σκάνδαλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr