Πώς συνδέονται οι υποθέσεις Πολάνσκι - Στρος Καν

Πώς συνδέονται οι υποθέσεις Πολάνσκι - Στρος Καν

Η υπόθεση Πολάνσκι, με ήρωα τον διάσημο γαλλο-πολωνό σκηνοθέτη, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ όπου διώκεται για βιασμό μιας ανήλικης, διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν

Πώς συνδέονται οι υποθέσεις Πολάνσκι - Στρος Καν
Η υπόθεση Πολάνσκι, με ήρωα τον διάσημο γαλλο-πολωνό σκηνοθέτη, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ όπου διώκεται για βιασμό μιας ανήλικης, διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν, τον οποίο η αμερικανική δικαιοσύνη έθεσε υπό κράτηση φοβούμενη μήπως διαφύγει, τονίζει ο συνήγορος του κινηματογραφιστή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο δικηγόρος Τζορτζ Κίτζμαν παραδέχθηκε την Τρίτη πως η υπόθεση Πολάνσκι διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στην περίπτωση του Στρος-Καν «μ’ όλο που οι διαδικαστικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές».

Κλείσιμο
Ο ίδιος παραίνεσε την γαλλική διπλωματία να «εγγυηθεί» πως ο Στρος-Καν δεν θα διαφύγει, προκειμένου ο ως τώρα ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να αφεθεί ελεύθερος και να μπορέσει να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο δικηγόρος του Πολάνσκι είναι της γνώμης πως «ο γαλλικός διπλωματικός μηχανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όχι τόσο για να παρέμβει στην αμερικανική δικαιοσύνη --πράγμα που αποκλείεται, διότι η δικαιοσύνη μας δεν έχει να διδαχθεί μαθήματα από κανέναν-- όσο για να εγγυηθεί πως ο Στρος-Καν θα είναι παρών σε κάθε κλήση του από την αμερικανική δικαιοσύνη».

Δεν είναι τυχαίο που κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε από τις διωκτικές αρχές η υπόθεση Πολάνσκι, καίτοι η δικαστής αρνήθηκε πως η εν λόγω υπόθεση άσκησε κάποια επιρροή στην προκειμένη περίσταση.

«Όταν ο Ρομάν Πολάνσκι είχε διαφύγει, διέθετε ακόμη το διαβατήριό του», απεκάλυψε ο πρώην δικηγόρος του. Αυτό «δεν θα συνέβαινε, εάν αφαιρούσαν το διαβατήριο από τον Στρος-Καν», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης