Βρετανία: «Είμαι τρανς, για την ακρίβεια θέλω να γίνω» παραδέχθηκε συντηρητικός βουλευτής

Βρετανία: «Είμαι τρανς, για την ακρίβεια θέλω να γίνω» παραδέχθηκε συντηρητικός βουλευτής

Ο Τζέιμι Γουάλις προέβη στην αποκάλυψη, με αφορμή το χλευαστικό σχόλιο του Μπόρις Τζόνσον σε πολιτικό του αντίπαλο - Δέχθηκε την υποστήριξη πολλών συντηρητικών βουλευτών και μελών της κυβέρνησης

jamie
Ο βρετανός συντηρητικός βουλευτής Τζέιμι Γουάλις αποκάλυψε σήμερα ότι είναι τρανς, για να λάβει στην συνέχεια τα μηνύματα υποστήριξης των συναδέλφων του και του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαι τρανς. Ή για την ακρίβεια, θέλω να γίνω τρανς. Διαγνώσθηκα με δυσφορία φύλου και αισθάνομαι έτσι από πολύ νέος», έγραψε την νύκτα στο Twitter.

Ο βουλευτής από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας εκμυστηρεύθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά αφού έπεσε θύμα εκβιασμού και βιασμού από πρόσωπο που συνάντησε στο Διαδίκτυο και ότι αποφάσισε ότι είναι καιρός να αποκαλύψει την αλήθεια.

Το μήνυμά του αναρτήθηκε στις 03.00 την νύκτα, μετά την συγκέντρωση βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος κατά την οποία ο Μπόρις Τζόνσον κορόιδεψε τον πολιτικό του αντίπαλο, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ο οποίος προσπάθησε πρόσφατα να απαντήσει σε ερωτήσεις για θέματα διεμφυλικότητας.

Κλείσιμο


«Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, ή, όπως θα έλεγε ο Κιρ Στάρμερ, άτομα που έχουν ορισθεί ως γυναίκες και άνδρες κατά τη γέννησή τους», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Σήμερα, αντέδρασε στο tweet του βουλευτή του εξαίροντας «την τεράστια δόση θάρρους» που χρειάσθηκε για να διηγηθεί την πολύ προσωπική του ιστορία.

Το καθεστώς των διεμφυλικών βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικής στη βρετανική κοινωνία, με τους κυβερνώντες Τόρις να θεωρούν συχνά υπερβολικές τις θέσεις των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

Στην δήλωσή του ο Τζέιμι Γουάλις εξηγεί ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει τις εκμυστηρεύσεις αυτές, πριν πέσει θύμα εκβιασμού τον Απρίλιο 2020 από άνδρα ο οποίος αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα στον πατέρα του, έστειλε φωτογραφίες σε άλλα μέλη της οικογένειάς του και ζήτησε 50.000 λίρες με αντάλλαγμα τη σιωπή του.

Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τού εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν έγραψε στο Twitter «πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί στην πολιτική», προσθέτοντας: «Αν ένας συντηρητικός βουλευτής είχε πει κάτι τέτοιο όταν εξελέγην εγώ για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, θα είχε δεχθεί παρενόχληση και δεν θα είχε επευφημηθεί και υποστηριχθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρονικά μέσω gov.gr το βιβλιάριο υγείας των παιδιών

Τζεφ Μοντάνα: «Ο Λιγνάδης μου έπαιρνε ζελεδάκια και παρουσίαζε τον Σάκη Ρουβά ως δέλεαρ στα παιδιά»

Ορίστηκαν τρεις ειδικοί από τον ΟΗΕ για να ερευνήσουν ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης