Η γυναίκα στο πλευρό του Ντομινίκ Στρος-Καν

Μοιραία φιγούρα η Αν Σινκλέρ, στηρίζει το σύζυγό της στις συνήθεις «ροζ» περιπέτειές του

Για δεκαετίες, τα μάτια της ήταν τα πλέον αναγνωρίσιμα της γαλλικής τηλεόρασης και η δημοτικότητά της έκανε τους περισσότερους πολιτικούς να πρασινίζουν από τη ζήλια τους. Πάμπλουτη και δημοφιλής δημοσιογράφος, που αποφάσισε στο απόγειο της καριέρας της να ενώσει τη ζωή της με τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η τιμημένη με αρκετά δημοσιογραφικά βραβεία, γαλανομάτα δημοσιογράφος της τηλεόρασης, πρωτοσυνάντησε τον μοιραίο άνδρα της ζωής της, τον Ντομινίκ Στρος-Καν, το 1989, όταν η ίδια βρισκόταν στο κορύφωμα της καριέρας της ως πολιτική συντάκτης με δική της εκπομπή στο κανάλι TFI, και όταν η δημοτικότητά της επισκίαζε κατά πολύ τη δική του.

Η Αν Σινκλέρ έγινε η τρίτη γυναίκα του το 1996 και ο Ντομινίκ ο δεύτερος δικός της σύζυγος.

Όσοι τους γνώρισαν από κοντά έχουν να θυμηθούν ένα πολύ τρυφερό ζευγάρι, που είχε μια ζεστή συζυγική ζωή και που περνούσε τα καλοκαίρια με φίλους στο πολυτελές εξοχικό στο Μαρακές, ιδιοκτησίας φυσικά της κυρίας Σινκλέρ.

Η επιτυχημένη δημοσιογράφος θυσίασε την καριέρα της για χάρη του Ντομινίκ, παραιτούμενη από το πλέον δημοφιλές κυριακάτικο πολιτικό τοκ-σόου της γαλλικής τηλεόρασης, όπου είχε φιλοξενήσει όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας της, αλλά και προσωπικότητες όπως ο Μπιλ Κλίντον και καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως η Μαντόνα. Παρ' όλα αυτά όμως, ο «θηλυκός Λάρι Κινγκ», όπως την αποκαλούσαν οι άντρες συνάδελφοί της, δεν δίστασε να εγκαταλείψει τη λάμψη και τη δόξα της μικρής οθόνης, όταν ο σύζυγός της διορίστηκε υπουργός Οικονομίας, το 1997.

Πολλοί από τους κεντροαριστερούς την θεωρούσαν ως την ιδανική "Πρώτη Κυρία", εάν, όπως αναμενόταν, ο Στρος-Καν θα κέρδιζε το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012.

Το όνειρο κατέρρευσε, όταν το περασμένο Σάββατο ο Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης μιας όμορφης καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στη Νέα Υόρκη. Η Σινκλέρ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν πιστεύει τις κατηγορίες κατά του συζύγου της και παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, προκειμένου να του συμπαρασταθεί.

Το ζεύγος έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για τον πλούσιο τρόπο ζωής του, για τους πάμπλουτους φίλους τους, για τα πολυτελή σπίτια, δύο στο Παρίσι και ένα στο Μαρακές, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τους κατέτασσαν στη "Χαβιάρι Αριστερά" δηλαδή κατ' όνομα Σοσιαλιστές, αλλά στην ουσία ανήκοντες στην ανώτερη κοινωνία των πολύ-πολύ εύρωστων οικονομικά.

Η σχέση τους έχει περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια, αφού οι πολύ συχνές σεξο-αταξίες του κ. Στρος-Καν έφερναν τη σύζυγο σε δύσκολη θέση, παρά το γεγονός ότι κάθε φορά τον συγχωρούσε, γιατί την διαβεβαίωνε ότι "την αγαπά όσο και την πρώτη ημέρα που την είδε", παρά τις εξωσυζυγικές περιπέτειές του.

Η τωρινή περίπτωση είναι πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες και σύμφωνα με έναν βοηθό του Στρος-Καν, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, "η Σινκλέρ φαίνεται ότι βρίσκεται τώρα σε μια κατάσταση άρνησης".

Η Αν γεννήθηκε το 1948 στη Νέα Υόρκη και είναι η εγγονή του Πολ Ρόζενμπεργκ, ενός από τους πλέον διάσημους εμπόρους έργων τέχνης του 20ου αιώνα και κόρη του Ρόμπερτ Σβαρτς, ενός Εβραίου αντιστασιακού στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εφημερίδα Liberation επικαλείται τον Στρος-Καν, ο οποίος κάποτε είπε ότι η περιουσία της είναι τόσο μεγάλη, που τον είχε διαβεβαιώσει "ότι ποτέ δεν θα υπήρχε κάτι στον κόσμο που δεν θα μπορούσε να το αποκτήσει στη ζωή του". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr