«Δεν υπήρξε καμία συναίνεση στο μοιραίο δωμάτιο»

Ο δικηγόρος της καμαριέρας απορρίπτει τη φερόμενη ως νέα υπερασπιστική «γραμμή» του Στρος-Καν

Ιδιαίτερα τρομαγμένη από το γεγονός ότι ο Στρος Καν  είναι ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη είναι η καμαριέρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Τζεφ Σαπίρο.

Η ίδια αναμένετε να καταθέσει εναντίον του πιθανότατα την Τετάρτη.

Η καμαριέρα που υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν θα αρνηθεί κατηγορηματικά, ενώπιον της Δικαιοσύνης, ότι είχε συναινετική σεξουαλική συνεύρεση με το γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, δήλωσε την Τετάρτη ο δικηγόρος της, Τζεφ Σαπίρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. "Όταν οι ένορκοι θα ακούσουν τη μαρτυρία της και θα την δουν, όταν τελικά θα μπορέσει να διηγηθεί την ιστορία της δημόσια", θα αντιληφθούν ότι "οι ισχυρισμοί τους για συναινετική σεξουαλική συνεύρεση ή για ραντεβού, είναι ψευδείς" τόνισε ο δικηγόρος.

"Δεν υπάρχει τίποτα το συναινετικό σε αυτό που συνέβη σε εκείνο το δωμάτιο του ξενοδοχείου" συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα, ενώπιον του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είπε με διφορούμενο τρόπο: "Τα ιατροδικαστικά στοιχεία, κατά την άποψη μας, δεν συμπίπτουν με μια καταναγκαστική συνουσία", χωρίς να γίνει γνωστό αν αυτή η δήλωση αντιπροσώπευε μια νέα γραμμή άμυνας, αφότου αρνήθηκε όλα τα γεγονότα. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, βασιζόμενα σε μια πηγή "που πρόσκειται στην υπεράσπιση", αναφέρθηκαν στη συνέχεια σε μια υπερασπιστική γραμμή, που θα υποστηρίζει ότι η "σεξουαλική συνεύρεση μπορεί να ήταν συναινετική".

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Ντομινίκ Στρος-Καν στην Ουάσινγκτον, Ουίλιαμ Τέιλορ, αρνήθηκε να πει ποιες είναι οι προθέσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με το μέλλον του στην ηγεσία του Οργανισμού. "Δεν έχω κάποιο σχόλιο επ' αυτού" δήλωσε ο κ. Τέιλορ, ερωτηθείς τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τα σχέδια του Στρος-Καν.

"Πιστεύω ότι τελικά αυτό θα επιλυθεί" πρόσθεσε, αρνούμενος να διευκρινίσει πότε και πώς. Αρνήθηκε επίσης να πει αν έχει μιλήσει με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr