Ρωσία: Η δισέγγονη του Τίτο, άλλαξε το «βαρύ» επίθετο

Ρωσία: Η δισέγγονη του Τίτο, άλλαξε το «βαρύ» επίθετο

Οι γονείς της στήριξαν την απόφαση της Σάρας να «διαγράψει» το Μπρόζ και να επιλέξει το Χάας - Επίθετο πρώην συζύγου του Γιουγκοσλάβου ηγέτη

ΤΙΤΟ
Η δισέγγονη του Τίτο, άλλαξε το επίθετό της προκειμένου να μην παραπέμπει στον γνωστό παππού της, που υπήρξε έως τον θάνατό του το 1980 ηγέτης της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.

Η μητέρα της, εγγονή του Γιόσιπ Μπροζ και γνωστή σκηνοθέτης θεάτρου, έκανε γνωστό πως η κόρη της Σάρα, επέλεξε ένα διαφορετικό επίθετο, προκειμένου να απαλλαγεί από την «βαριά» κληρονομιά. Όπως δήλωσε η ίδια, το νέο επίθετο της κόρη της είναι Χαάς και πως η ίδια και ο σύζυγός της δεν είχαν πρόβλημα για την επιλογή της,

Το επίθετο Χαάς ωστόσο συνδέεται με μία από τις τέσσερις επίσημα αναγνωρισμένες συζύγους του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο. Τον γνώρισε το 1937 στο Παρίσι. Άρχισαν να ζουν μαζί σε ένα νοικιασμένο σπίτι στο Ζάγκρεμπ και ήταν μαζί μέχρι το 1941. Απεβίωσε στο Βελιγράδι το 2010.

«Η Σάρα μας ανακοίνωσε την απόφαση πάρει το επώνυμο Χαάς. Ο Ράνκο κι εγώ ξέρουμε τι σημαίνει να κουβαλάς αυτό το βάρος, γιατί ο πατέρας του είναι ο διάσημος ηθοποιός Kresimir Zindaric. Τη στηρίξαμε γιατί νιώθουμε ότι η απόφασή της είναι φυσική και ότι έχει νόημα, είπε η Σάσα Μπροζ.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης