Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκηνοθεσία» τα πτώματα στη Μπούτσα, λέει ο Πεσκόφ - Δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκηνοθεσία» τα πτώματα στη Μπούτσα, λέει ο Πεσκόφ - Δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Μια σπάνια εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους ρώσους αξιωματούχους να αποφεύγουν όσο μπορούν τις εμφανίσεις σε δυτικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του πολέμου

peskov-dmitry
Με άκαμπτες και εν πολλοίς απειλητικές θέσεις στο Ουκρανικό, αλλά και χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εμφανίστηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI.

Αναφερόμενος στις τελευταίες τραγικές εικόνες από την Μαριούπολη και την Μπούτσα, ο Πεσκόφ αρνήθηκε οποιαδήποτε ρωσική ευθύνη και έκανε λόγο για σκηνοθεσίες των Ουκρανών – κάτι που εξάλλου είχε πει και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δήλωσε ακόμη ότι Ουκρανοί εθνικιστές χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως προπέτασμα και ότι ο ρωσικός στρατός πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους. Ωστόσο δεν έδειξε διάθεση να υποστηρίξει διεθνή έρευνα, αμφισβητώντας τόσο την αξιοπιστία των εικόνων από δορυφόρους, όσο και τη δυνατότητα εξεύρεσης αντικειμενικών παρατηρητών.

Ως προς το Ουκρανικό δήλωσε ότι η Ρωσία εισέβαλε διότι, όπως είχε και παλαιότερα επισημάνει, θεωρούσε απειλή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Επέρριψε δε ευθύνες στη Γαλλία και τη Γερμανία για μη σεβασμό όσων είχαν συμφωνήσει κατά το παρελθόν για την Ουκρανία και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου διεθνούς συστήματος.

Κλείσιμο
Le porte-parole de V. Poutine s'explique sur Boutcha (exclu LCI)



Ο Πεσκόφ έκανε επίσης λόγο για ρωσική στρατιωτική υπεροχή. Οταν κλήθηκε να σχολιάσει πώς θα αντιδράσει η Μόσχα αν γίνει αποδεκτή η πρόταση της Πολωνίας να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα στο έδαφος της, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στην περίπτωση αυτή και η Ρωσία θα εγκαταστήσει πυρηνικά στα δυτικά σύνορά της.

Από την άλλη πλευρά, ο Πεσκόφ θέλησε να εμφανιστεί σχετικά εποικοδομητικός χαιρετίζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να διαβουλεύεται τακτικά με τον πρόεδρο Πούτιν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στο κοντινό μέλλον του Πούτιν με τον Ζελένσκι.

Σε ερώτημα από τον Γάλλο δημοσιογράφο αν η Μόσχα επιθυμεί να πέσει ή ακόμα και να σκοτωθεί ο Ζελένσκι, ο Πεσκόφ απάντησε αρνητικά. Για τους χαρακτηρισμούς Πούτιν περί ναρκομανούς δήλωσε πως δεν ξέρει τι πίνει και τι καπνίζει ο Ζελένσκι, τόνισε ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ως προς το τι θα πράξει η Ρωσία αν η Ευρώπη επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό αέριο απάντησε ότι θα αναζητήσει άλλες χώρες - αγοραστές, χωρίς να πει ποιες.

Τέλος προκληθείς από τον δημοσιογράφο για την περίπτωση να έχει ο Πούτιν την τύχη του Τσαουσέσκου ή του Καντάφι, ανέφερε ότι ο Πούτιν δεν είναι δικτάτορας αλλά έχει τη μεγάλη υποστήριξη του ρωσικού λαού, ότι η CIA δεν έχει καλές πληροφορίες για το τι γίνεται στη Ρωσία και ότι το να οδηγηθεί ο Πούτιν σε διεθνές δικαστήριο δεν είναι εφικτό ούτε από νομική ούτε από φυσική άποψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Παπανικολάου: «Έσκασε στα χέρια μου το κινητό», ανέφερε ασθενής – Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Διαλύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ επειδή πήγαν να βάλουν δημητριακά με προζύμι στα νοσοκομεία!

«Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ουκρανία σαν στρατός αποικιστών, θέλουν να προκαλέσουν επισιτιστική κρίση» είπε ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης