62,5% κάτω ο τουρισμός στην Ιαπωνία λόγω… Φουκουσίμα!

62,5% κάτω ο τουρισμός στην Ιαπωνία λόγω… Φουκουσίμα!

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ιαπωνία μειώθηκε κατά 62,5%, στους 295.800 τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ

62,5% κάτω ο τουρισμός στην Ιαπωνία λόγω… Φουκουσίμα!
Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ιαπωνία μειώθηκε κατά 62,5%, στους 295.800 τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα-η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ-, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός οργανισμός τουρισμού.

Η ραγδαία μείωση αποδόθηκε στην αρνητική εικόνα εξ αιτίας του σεισμού και του επακόλουθου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου και της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι, ανέφερε ο οργανισμός.

Κλείσιμο
Αφότου το εργοστάσιο επλήγη τον Μάρτιο από την καταστροφή, σημειώνεται επανειλημμένα διαρροή ραδιενέργειας.

Ο αριθμός των επισκεπτών από τη Νότια Κορέα, από όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών στην Ιαπωνία, μειώθηκε κατά 66,4% στους 63.700, ενώ από το Χονγκ Κονγκ, από όπου ο αριθμός των τουριστών ήταν ο πέμπτος υψηλότερος πριν από ένα χρόνο, μειώθηκε κατά σχεδόν 90%, στους 5.800.

Η Ιαπωνία είχε προσελκύσει 8,6 εκατ. ξένους τουρίστες το 2010--αριθμός που ήταν ο υψηλότερος που είχε καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης