Πόλεμος στην Ουκρανία: Κέντρο ελέγχου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, στήνει το Πεντάγωνο στη Γερμανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κέντρο ελέγχου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, στήνει το Πεντάγωνο στη Γερμανία

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στο CNN

austin
Ένα κέντρο ελέγχου στήνει το Πεντάγωνο στη Γερμανία, στο οποίο θα γίνεται η διαχείριση και αποστολή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ανέφερε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Ο αξιωματούχος, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, τόνισε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημιούργησε το Κέντρο Ελέγχου EUCOM για την Ουκρανία στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, στην πόλη της Στουτγάρδης για να «εξορθολογίσει την παράδοση» της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Το Πεντάγωνο δημιούργησε το συγκεκριμένο κέντρο για τον συντονισμό των αποστολών και τον «εξορθολογισμό της παράδοσης» της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, που θα προέρχεται τόσο από τις αμερικανικές όσο και από τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ θα διοικείται από Αμερικανό στρατηγό.

Το κέντρο συνεργάζεται στενά με το διεθνές κέντρο συντονισμού «δωρητών», το οποίο διοικείται από έναν Βρετανό στρατηγό, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν είναι οξεία ηπατίτιδα το περιστατικό της 16χρονης στη Λάρισα, λέει το υπουργείο Υγείας

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με συμπλοκές ανηλίκων στον Εύοσμο – Βίντεο ντοκουμέντο

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του «θείου Τζο» - Το σχέδιο των δραστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης