Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ουκρανία αξίζει να βρίσκεται στην ΕΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ουκρανία αξίζει να βρίσκεται στην ΕΕ

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρομοίασε, κατά την ομιλία του σε μαθητές γαλλικών σχολείων, τη σχέση ΕΕ - Ουκρανίας με αυτή ενός άνδρα και μιας γυναίκας που, παρά τιςμ υποσχέσεις, τελικά δεν παντρεύονται ποτέ

zelensky_4
Η Ουκρανία έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο  Βολοντιμίρ Ζελένσκι  μιλώντας, μέσω βιντεοκλήσης σε μαθητές γαλλικών σχολείων και πανεπιστημίων.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία μπορεί να ενισχύσει άλλα κράτη της ΕΕ, με την παρουσία της στην Ένωση, όπως έχει αποδείξει ο ουκρανικός στρατός. Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι που μιλούν πολλές γλώσσες. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια αρκετά σωστή κοινωνία που αξίζει σεβασμό», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην αμοιβαία βούληση της Ουκρανίας, αφενός, να ενταχθεί στην ΕΕ, και της ΕΕ, αφετέρου - να καλωσορίσει την Ουκρανία στην οικογένειά της. «Η Ουκρανία δεν μπορεί να κρατείται σε απόσταση, δηλαδή να γίνεται δεκτή και να μην γίνεται δεκτή ταυτόχρονα», τόνισε.

Κλείσιμο


Μάλιστα, παρομοίασε τη σχέση ΕΕ - Ουκρανίας με μια κατάσταση όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα ζουν μαζί για χρόνια, και ο ένας υπόσχεται πάντα ότι σύντομα θα παντρευτούν, αλλά ποτέ δεν προχωρά πέρα από τις υποσχέσεις. Στο τέλος, η σχέση αυτή καταλήγει με την πρόταση «να πάτε να βρείτε κάποιον άλλο».

«Δεν μπορείς να ζεις συνέχεια με τέτοια αβεβαιότητα. Είναι σαν να κάθεται όλη η οικογένεια σε ένα τραπέζι, να έχει προσκληθεί κάποιος, αλλά να μην του δίνεις καρέκλα. Μου φαίνεται πως αυτό είναι άδικο», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι ισότιμη με κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, σέβεται τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα επιθυμεί να τη σέβονται με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.


Ειδήσεις σήμερα

«Οι πολίτες το θυμούνται καλά» - Το τρολάρισμα της ΝΔ στον Τσίπρα ο οποίος είπε «ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε»


Προκλητικός ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έβαλα την κόρη μου πάνω στο σώμα της Καρολάιν γιατί ήταν ασφαλής

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης