«Κανείς δεν μπορεί να εξαγοράσει την οικογένειά μου»

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Στρος-Καν αρνούνται κάθε επαφή με τους συγγενείς της 32χρονης στη Αφρική

Σε ένα μικρό δωμάτιο, με λίγες οικογενειακές φωτογραφίες και ισλαμικά δοκίμια, ο αδερφός του θύματος του Στρος-Καν , της 32χρονης καμαριέρας, κάθεται σκεπτικός.

«Δεν έχω φάει τίποτα ούτε κοιμηθεί καθόλου τις τελευταίες ημέρες», εξομολογείται στην “New York Post”.
Ο Mamoudou που ζει σε ένα μικρό χωριό της Γουινέας στην Αφρική είπε στην εφημερίδα ότι άκουσε τα νέα για την αδερφή του στο ραδιόφωνο.

«Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει. Θέλω να μιλήσω με την αδερφή μου», είπε.

Και μπορεί ο Mamoudou να μένει σε ένα απομονωμένο χωρίο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και καθαρό νερό, ωστόσο, όπως τονίζει, κάνεις δεν πρόκειται να εξαγοράσει την οικογένειά του.

«Δεν θα μας εξαγοράσουν για να διαγραφεί η υπόθεση», είπε ο αδερφός της καμαριέρας αναφερόμενος στην προσφορά που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στην οικογένειά του από φίλους του Στρος-Καν με σκοπό να πείσουν τη γυναίκα να αλλάξει την κατάθεσή της.

«Στην οικογένειά μου τα υλικά αγαθά δεν έχουν καμία σημασία», είπε ο 50χρονος.

«Δεν μας νοιάζει ακόμα και αν ο άλλος είναι εκατομμυριούχος. Το πιο σημαντικό πράγμα για μας είναι να ακολουθούμε σωστά το μονοπάτι του θεού», συνέχισε.

Ο Mamoudou είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι αφοσιωμένοι μουσουλμάνοι και ότι η θρησκεία και όχι τα λεφτά θα λύσουν τα προβλήματα στο σπίτι τους.

Ανέφερε, βεβαία, ότι δεν είχε νέα της αδερφής του εδώ και μερικά χρόνια.

«Μετά τον θάνατο του άντρα της, έφυγε από το χωρίο γιατί κανένας άλλος από τους αδερφούς του δεν ήταν σε ηλικία γάμου», είπε ο άντρας εξηγώντας πως είναι συνηθισμένο στο χωρίο του οι γυναίκες να παντρεύονται αδέλφια των συζύγων τους σε περίπτωση που εκείνοι πεθάνουν.

Η αδερφή του Mamoudou δούλευε στο Σόφιτελ τα τελευταία τρία χρόνια, μέχρι την ημέρα που συνέβη το τρομερό περιστατικό με τον Στρος-Καν.

Πάντως, ο άντρας ανέφερε ότι η βαθιά πίστη τους στο Ισλάμ και η ζωή τους στο μικρό χωρίο τους δυσκόλεψε πολύ στο να καταλάβουν τη πραγματικά συμβαίνει με την αδερφή τους.

«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε όλα αυτά αλλά αν η αδερφή μου λέει αυτά που λέει, και δεδομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίος μεγάλωσε, την πιστεύω», είπε ο αδερφός της32χρονης.

Από την πλευρά τους πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην γενικού επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσαν την Τετάρτη ότι δεν έχουν επαφές με την καμαριέρα, ούτε και με την οικογένειά της.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Στρος-Καν θα αθωωθεί πλήρως», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Από την πλευρά του ο Στρος-Καν συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής κακοποίησης, παράνομης κράτησης και εξαναγκασμού σε ερωτική επαφή.

Πηγή: New York Post
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr