Τουρκικές προκλήσεις - Πρόντι: H Ελλάδα πρέπει να νιώθει απόλυτα ασφαλής
«Δεν μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια της Ελλάδας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι
«H Ελλάδα πρέπει να νιώθει απόλυτα ήσυχη και ασφαλής» απάντησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.
«Αν υπήρξε ποτέ μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα θα έπρεπε να νιώθει ασφαλής και ήσυχη, είναι αυτή που διανύουμε τώρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί, οι ευρωπαϊκές χώρες προστατεύονταν και προστατεύονται. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια της Ελλάδας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρομάνο Πρόντι.
Παράλληλα, αναφορικά με τις νέες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, υπογράμμισε: «Στη Συρία, βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική. Η περίπτωση της Συρίας αποδεικνύει την απουσία της Ευρώπης στην περιοχή της Μεσογείου. Πριν από είκοσι χρόνια, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε -σε καμία περίπτωση- να συμβεί», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα ειρήνευσης στην Ουκρανία, ο Ρομάνο Πρόντι υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία ποιο πρόσωπο θα αναλάβει τη διαπραγματευτική προσπάθεια, αλλά «το να ξεκινήσει διάλογος και να υπάρξει "έστω και μια σιωπηρή συμφωνία" των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα».
Σε σχέση, τέλος, με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο ρεαλιστικότερος δρόμος που μπορεί να ακολουθηθεί, στη φάση αυτή, είναι εκείνος μιας ενισχυμένης συνεργασίας των ιδρυτικών μελών της Ενωμένης Ευρώπης, μαζί με κάποιες άλλες χώρες, που μπορούν να προστεθούν στην ομάδα αυτή».
Το πρόγραμμα της Groupama Ασφαλιστικής για τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία συνδυάζοντας καλύψεις για αστική ευθύνη και περιουσία.
Από το 2019 η Wolt ανατρέπει τα δεδομένα στη διανομή φαγητού και προϊόντων, ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.
Δύο ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Hubraum Tech Incubator Center στην Κρακοβία, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, εμβαθύνανε σε καινοτόμες τεχνολογίες και έλαβαν εξειδικευμένη γνώση για το πώς αναπτύσσεται μία νεοφυείς επιχείρηση